EP rukometašica: Njemice izbacile Hrvatsku, Aneta Peraica promašila drugi krug

Petak, 07. prosinca 2012. 21:48 Napisao/la  SC

Hrvatska - Njemačka 16:17 (7:8), Pri rezultatu 16:17 Hrvatska je imala napad za izjednačenje, no Žana Čović napravila je probijanje, a Njemice su krenule u napad

Europsko prvenstvo – 3.kolo skupine C

HRVATSKA – NJEMAČKA 16:17 (7:8)

Dvorana Spens, Novi Sad. Gledatelja: 1000. Suci: Gousko i Repkin (obojica Bjelorusija)

HRVATSKA: Žderić, Jelčić, Nemaškalo, Kožnjak, Petković 1, Gaće 1, Elez 2, Ježić 1, Lovrić 1, Zebić 5, Milanovi-Litre, Peraica, Džono, Čović 3, Franković, Bašić 2.

NJEMAČKA: Lutz, Wohlbold 2, Gescheke, Nadgornaja 3, Althaus 2, Steinbach, Beier, Hubinger 1, Loerper, Naidzinavicius , Muller, Augsburg 4, Lang 3, Zapf 2, Woltering, Schulke.

Sedmerci: Hrvatska 3 (3) , Njemačka 2 (3) . Isključenja: Hrvatska 4, Njemačka 8 minute.

 

Hrvatska ne ide u drugi krug! Junakinja velike pobjede nad Mađarskom Aneta Peraica u posljednjim sekundama iz kontre je promašila čisti zicer za izjednačenje, a Njemice su ostvarile svoju prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Srbiji koja im je omogućila plasman u drugi krug natjecanja. Pri rezultatu 16:17 Hrvatska je imala napad za izjednačenje, no Žana Čović napravila je probijanje, a Njemice su krenule u napad. Ipak, Hrvatice su uspjele osvojiti loptu te jurnuti u kontru koju ovoga puta nije imala sretan završetak.

Hrvatske rukometašice loše su otvorile utakmicu, Njemice su držale konce igre i rezultata u svojim rukama, a već od prve minute jasno se vidjelo koliko ova utakmica znači za obje reprezentacije. Prvi gol iz igre, ne računajući sedmerce pao je tek u 14.minuti susreta, a djelo je Njemice Wohlbold (2:3).

Ivana Lovrić četiri minute kasnije pogodila je izjednačenje (4:4), a izvrsna Maja Zebić zaljučuje hrvatsku 3:0 seriju za ugodnih 6:4 u 20.minuti. Ipak, vodstvo Hrvatske nije dugo trajalo, Njemačka je odgovorila serijom 3:0, a tri minute prije kraja prvog poluvremena igračice izbornika Vladimira Canjuge ponovno zaostaju za Njemicama (6:7).

Na poluvrijeme se odlazi s vodstvom Njemačke 7:8, a dojam nakon prvog poluvremena je bio da Hrvatska s neefikasnim napadom koji rijetko stvara šanse ne mogu postići željeni rezultat.

Serijom 3:0 u 36.minuti Hrvatska je došla do vodstva 10:9, no 14.minuta kasnije Njemačka je imala prednost od plus tri (12:15), a s obzirom da je utakmicu obilježio jako malen broj pogodaka već tada je bilo jasno da Hrvatska teško može do preokreta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.