EP: Hrvatski rukometaši uvjerljivo svladali Makedonce i najavili veliki obračun s Francuskom

Četvrtak, 21. siječnja 2016. 22:05 Napisao/la  SC

Skupina 1, 1. kolo: Makedonija - Hrvatska 24:34 (13:17)

Hrvatska je baš kao i protiv Islanda sjajno ušla u susret. Odabranici Željka Babića su nakon 10 minuta igre vodili 7-1 usmjerivši utakmicu prema našoj pobjedi i osvajanju važnih bodova u borbi za polufinale. Na polovici drugog dijela Hrvatska je prvi put na utakmici imala i deset golova prednosti (28-18), koliko je bilo i na kraju susreta.

Izbornik Babić je izrotirao cijelu momčad, a do pobjede su nas predvodili Ivan Slišković sa šest golova, te Marino Marić i Manuel Štrlek sa po pet golova, dok je Mirko Alilović sakupio 11 obrana. Kod Makedonaca, koje vodi hrvatski stručnjak Ivica Obrvan, najefikasniji su bili Dejan Manaskov sa sedam i Filip Kuzmanovski sa četiri gola, dok njihov najbolji igrač Kiril Lazarov nije zabio niti jedan pogodak.

U drugom susretu iz ove skupine Francuska je deklasirala je Bjelorusiju 34-23 (20-15). Francuzi su sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješili u prvom poluvremenu kojeg su dobili 20-5. Bjeloruse može utješiti kako su u drugom poluvremenu bili bolji i taj dio igre su dobili 18-14 i tako barem malo ublažili poraz.

Aktualne olimpijske pobjednike, te svjetske i europske prvake do pobjede su predvodili Nikola Karabatić sa devet golova, te Theo Derot i Nedim Remili sa po pet pogodaka. Odlični su bili i vratari Thierry Omeyer sa 10 i Vincent Gerard s devet obrana. Kod Bjelorusa najefikasniji su bili Aleksej Kadkevič sa devet golova i Baris Puhouski sa četiri gola.

Novi ispit, možda i ključni u borbi za polufinale, hrvatski rukometaši imat će u subotu protiv Francuske.

Na ljestvici vode Poljska, Norveška, Hrvatska i Francuska sa po četiri boda, no Poljaci i Norvežani imaju susret manje. Na začelju su Makedonija i Bjelorusija bez bodova.

Europsko rukometno prvenstvo - skupina 1, 1. kolo

MAKEDONIJA - HRVATSKA 24:34 (13:17)

MAKEDONIJA: Dupjachanec, Ristovski, Manaskov 7, Stoilov 3, K. Lazarov, Mitkov 2, Jonovski, Mirkulovski 1, Markoski, Mojsovski 2, Pribak, Georgievski 3, F. Lazarov, Ojleski 2, Kuzmanovski 4, Peshevski

HRVATSKA: Stevanović, Alilović, Marić 5, Duvnjak 2, Kopljar 3, Gojun 1, Horvat 3, Karačić 3, Štrlek 5, Čupić 1, Kovačević, Mamić 3, Šebetić 2, Slišković 6, Cindrić, Brozović

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.