EP: Hrvatska u petak protiv Švedske, dvorana u Kopenhagenu rasprodana

Petak, 17. siječnja 2014. 12:53 Napisao/la  SC

Kopenhagen (18): Hrvatska - Švedska. Moramo težiti našoj igri u obrani da bismo postignuli što je moguće više laganih pogodaka i da se što manje trošimo u igri 6 na 6, kaže izbornik Goluža

Hrvatski rukometaši u petak od 18 sati igraju protiv Švedske, zadnja utakmica u skupini odlučuje koja će reprezentacija u drugi krug natjecanja ući s 4 boda. Švedska je svjetska rukometna velesila protiv koje je Hrvatska često igrala u završnicama velikih natjecanja. Od 12 međusobnih susreta, Hrvatska je pobijedila 7 puta, što znači da su utakmice ovih dviju reprezentacija uvijek neizvjesne. Najznačajnija pobjeda ostavrena je u finalu UO u Atlanti, kada je Hrvatska osvojila prvo olimpijsko zlato. Ali, to davna prošlost, sadašnjost sugerira sljedeće:

- Ne treba trošiti puno riječi kada se govori o Švedskoj, ta je reprezentacija sastavljena od igrača koji igraju u Bundesligi. Znamo da igraju čvrstu i agresivnu obranu 6-0, puno trče, jako dobro izlaze u kontru i pritišću s dvojicom pivotmena svih šezdeset minuta. Na golu je Mattias Andersson, koji jako dobro brani na prvenstvu, iza njega je dobra sezona u Flensburgu. Imat će veliku podršku navijača, dvorana je rasprodana, protivnik su kojega respektiramo, kaže izbornik Slavko Goluža.

U susretima između Hrvatske i Švedske nema tajni, u objema momčadima igraju ponajbolji igrači na kontinentu, svi sve znaju…

- Analizirali smo njihovu igru, suprotstaviti ćemo se s agresivnom 6-0 obranom. Moramo težiti našoj igri u obrani da bismo postignuli što je moguće više laganih pogodaka i da se što manje trošimo u igri 6 na 6. Očekujem pravu utakmicu u kojoj će odlučivati nijanse. Znamo dobro što bi nam značila 4 boda u idućeg krugu natjecanja, zaključuje Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.