EP: Hrvatska nestala u drugom poluvremenu utakmice protiv Francuske

Nedjelja, 19. siječnja 2014. 22:03 Napisao/la  SC

Skupina 2, 1. kolo: Hrvatska - Francuska 25:27 (17:18). Ulaskom Omeyera promjenio se odnos snaga, posebice kada su Francuzi u drugom dijelu podignuli razinu agresivnosti u obrani

Europsko prvenstvo, Skupina 2 – 1. kolo

HRVATSKA – FRANCUSKA 25:27 (17:18)

Aarhus, NRGI Atletion Arena

Suci: Gjeding i Hansen (Danska)

HRVATSKA:Losert, Alilović, Duvnjak 2, Kopljar 7, Vori 1, Gojun 1, Horvat 2, Vuković, Bičanić 2, Buntić 1, Valčić 1, Mandalinić 1, Štrlek 5, Čupić 2, Musa, Ninčević

FRANCUSKA: Dumolin, Omeyer, Fernandez 1, Anić, Narcisse 2, Joli, Nyokas, Honrubia, N. Karabatić 7, Grebille, Acambray 1, Abalo 3, Sorhaindo 5, Guigou 7, L. Karabatić, Porte 1

Sedmerci: Hrvatska 2(3),   Francuska 2(2)

Isključenja: Hrvatska 10 minuta , Francuska 4 minute

Prvi dio započeo je odmjeravanjem snaga i sve do 10. minute igralo se gol za gol, a tada pogotkom Bičanića, kontrom Štrleka i Čupićevim golom sa 7 metara Hrvatska je povela 9:6. Francuzi su 5 minuta bez pogotka, a Marko Kopljar odigrao je poluvreme života i pogađao sa svih pozicija.

U 21. minuti na vrata dolazi Omeyer, Francuzi dižu tempo u obrani i vraćaju susret u neizvjesnost. Pred kraj prvog dijela danski suci rade par grešaka na našu štetu i Francuzi preko raspoloženog Guigoua vode 18:17.

U drugom dijelu odmah na početku Francuzi kreću silovito u obrani, a na vratima Omeyer skuplja obrane kao od šale. Francuzi su počeli igrati prepoznatljivu obranu, nestali su Kopljar i Duvnjak, a s njima i hrvatska ubojitost.

U 39. minuti Guigou diže prednost 19:22, a u 50. minuti Porte pogađa za najveću prednost 20:24. Do kraja susreta naši igrači ne pronalaze rješenja u napadu, a iskusni Francuzi znalački dolaze do vrijedne pobjede koju je potvrdio Nikola Karabatić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.