EP 2020 Završio prvi dio priprema hrvatske rukometne reprezentacije

Ponedjeljak, 23. prosinca 2019. 18:24 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

 Rukometna reprezentacija završila je prvi dio priprema za Europsko prvenstvo, koje zajednički organiziraju Austrija, Norveška i Švedska od 9. do 26. siječnja 2020. godine.

Nažalost, ozljede su obilježile prvi dio priprema jer je izbornik u dva dana ostao bez dva krila zbog gotovo identičnih ozljeda.

Lovro Mihić i Fran Mileta tako će propustiti europsku smotru.

- Jako mi je žao zbog te dvije ozljede, koje su još povećale probleme koje i inače imamo u posljednje vrijeme. Nadam se da će bolje vijesti biti s ostalim igračima kada se okupimo za dva dana. Inače, ovih dana dobro smo radili. Dosta smo razgovarali, posebno s mladima koji imaju malo staža u reprezentaciji. Otpustili smo Morena Cara jer će treći vratar biti Mate Šunjić, Gianfranca Pribetića i Halila Jaganjca koji ionako nisu na popisu 28 igrača. U drugoj fazi počinjemo s uigravanjem, taktičkim dijelom i detaljnom analizom suparnika. Vremena je jako malo i zato ćemo svaki od osam planiranih treninga pokušati maksimalno iskoristiti. Priključuje se dio udarnih snaga. Budući da još uvijek imamo samo jednog kružnog napadača, zadržali smo Nikolu Grahovca da nam pomogne i u ovoj fazi priprema, kaže izbornik Lino Červar.

Nakon jutarnjeg treninga, izbornik Lino Červar dao je dva dana slobodno igračima, a novo okupljanje s malo drugačijim i dopunjenim popisom zakazano je za 26. prosinca 2019.

Tada će reprezentacija biti četiri dana na okupu i to u Poreču.

Popis igrača za drugu fazu priprema:
Marin Šego, Montpellier HB
Matej Ašanin, PPD Zagreb
Mate Šunjić, US Ivry Handball
Zlatko Horvat, PPD Zagreb
Ivan Vida, RK Nexe
Vlado Matanović, HC Gorenje Velenje
David Mandić, PPD Zagreb
Marin Jelinić, RK Nexe
Valentino Ravnić, PPD Zagreb
Luka Cindrić, Barca
Igor Karačić, PGE VIVE Kielce
Ante Gadža, PPD Zagreb
Matej Hrstić, PPD Zagreb
Ante Kuduz, Dinamo Bucuresti
Josip Šarac, HC Celje Pivovarna Laško
Luka Stepančić, MOL Pick Szeged
Luka Šebetić, Tremblay France Handball
Josip Vekić, PPD Zagreb
Marin Šipić, PPD Zagreb
Nikola Grahovac, RK Dubrava

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.