EHF Euro 2020: Norveška u finalu, Hrvatska protiv Danske za prvu medalju

Petak, 18. prosinca 2020. 22:01 Napisao/la  SC
Mette Tranborg
Mette Tranborg Foto: ehf-euro 2020

U finalu Europskog prvenstva rukometašica u nedjelju u Herningu igrat će dvije trenutačno najdominantnije reprezentacije svijeta.

Aktualnim Europskim prvakinjama Francuskinjama pridružile su se i Norvežanke, koje su u drugom polufinalu pobijedile domaćina Dansku 27:24.

Dankinje su se nadale da konačno mogu prekinuti dominaciju Norvežanki, nakon nešto malo više od pola sata igre imale su i sasvim solidnu prednost (14:10), ali to im nije bilo dovoljno.

Kod Norvežanki najučinkovitija igračica bila je Nora Mark sa šest postignutih golova, Dankinje je predvodila Mia Rei Bidstrup sa sedam golova.

U Herningu će tako u nedjelju od 15.30 sati za bronačnu medalju igrati Danska i Hrvatska, od 18 sati igrat će Norveška i Francuska.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.