SP 2021 Domagoj Duvnjak: Ovo je moj najlošiji turnir, preuzimam odgovornost

Ponedjeljak, 25. siječnja 2021. 22:53 Napisao/la  SC
Domagoj Duvnjak
Domagoj Duvnjak

Domagoj Duvnjak svjestan je neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije, kapetan Hrvatske i najbolji rukometaš Europe dio krivice za neuspje preuzeo je i na sebe.

- Kao kapetan ekipe i u ime cijele ekipe želim se ispričati hrvatskoj javnosti na ovom turniru. Od prve utakmice nismo bili pravi, nismo bili Hrvatska od prošle godine, to je činjenica i ne bježimo od toga. Danas smo dobili lijepu lekciju, prvo poluvrijeme je bilo Ok, u drugom poluvremenu smo nestali s terena. Razlog? Puno primljenih golova iz polukontre i kontre, gdje su nas Danci pretrčali i lagano pobijedili, rekao je Domagoj Duvnjak.

Duvnjak niti sam ne vjeruje da je reprzentacija koja je prošle godine bila viceprvak Europe godinu dana kasnije u Egiptu odigrala tako loš turnir.

- Morat ćemo napraviti dobru analizu. Od prve utakmice nismo bili pravi. Prošle godine smo igrali fenomenalnu 5-1 i 6-0 obranu, ove godine ništa nije funkcioniralo. Od obrane, preko napada, vraćanja u obranu. Nismo uspjeli ući u četvrtfinale, moram biti iskren i reći da je ovo moj najlošiji turnir za hrvatsku reprezentaciju i preuzimam dio odgovornosti na sebe.

Odgovornost je na sebe preouzeo i Lino Červar pa je uoči Danske podnio ostavku.

- Žao mi je što je izbornik otišao s ovakvim porazom. Nas nije uznemirio izbornikov odlazak, znali smo da ako Katar pobijedi mi imamo šansu proći, napravili smo sastanak, igrači sami i s izbornikom, sve je bilo iza nas, ali danas opet ništa nije funkcioniralo.

Kvalifikacije za Olimpijske igre iduća su obaveza hrvatskih rukometaša.

- Vjerujem da se ova momčad može resetirati, trebat će nam to nakon ovakvog turnira. Savez će odlučiti koji će izbornik doći, za 40 dana su kvalifikacije, bitan turnir za nas, svi želimo otići na Olimpijske igre, a ja sam uvjeren da od ovoga ne možemo lošije igrati. Jednostavno moramo pronaći atmosferu od prošle godine, napraviti reset i izboriti plasman na Olimpijske igre, zaključio je Domagoj Duvnjak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.