Dagur Sigurdsson pozvao trojicu riječkih rukometaša za utakmice protiv Belgije i Luxemburga

Srijeda, 23. listopada 2024. 13:37 Napisao/la  SC
Filip Glavaš (Zagreb)
Filip Glavaš (Zagreb)

Dagur Sigurdsson pozvao je trojicu riječkih rukometaša (Lučin, Načinović, Glavaš), HRS objavio je sljedeću obavijest:

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača za dvije kvalifikacijske utakmice za EHF EURO 2026. godine protiv Belgije i Luxemburga. Na izbornikovom popisu nalazi se 20 igrača

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 4. studenog, i odmah nakon kraćeg druženja s medijima odlazi u Prelog. Bit će to vrlo intenzivan tjedan, jer ekipa praktički ima samo dva dana za treninge, a zatim je u tri dana čekaju dva susreta kvalifikacija. Prvi je protiv Belgije u Varaždinu, 7. studenog 2024. godine u 18.00 sati. Dan poslije, reprezentacija leti za Luxemburg gdje je čeka drugi susret iz ovog ciklusa s domaćinom, 9. studenog u 20.15 sati.

U odnosu na zadnju akciju, odnosno Olimpijske igre u Parizu na popisu ima manjih promjena. U sastav reprezentacije vraćaju se: David Mandić, Marko Mamić i Mateo Maraš. Novo ime na popisu je Gianfranco Pribetić.

Podsjećamo, uz Belgiju i Luxemburg, u našoj skupini nalazi se još i Češka s kojom će Hrvatska igrati sredinom ožujka sljedeće godine. Dvije najbolje reprezentacije iz skupine prolaze izravno na Europsko prvenstvo kojem su domaćini Danska, Norveška i Švedska 2026. godine.

Za kraj, spomenimo da se ulaznice za utakmicu protiv Belgije mogu kupiti putem poveznice www.ulaznice.hr i koštaju 7 eura za mjesta iza gola te 13 eura na centralnim tribinama. Požurite, kupite ih i podržite naše dečke, jer s ovim okupljanjem zapravo počinje slaganje igre i ekipe za Svjetsko prvenstvo kojem je naša zemlja domaćin zajedno s Danskom i Norveškom od 14. siječnja do 2. veljače 2025. godine.

Evo popisa hrvatske muške seniorske reprezentacije za susrete s Belgijom i Luxemburgom:

DOMINIK KUZMANOVIĆ – VfL GUMMERSBACH
MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB
SANDRO MEŠTRIĆ – INDUSTRIA KIELCE
DAVID MANDIĆ – MT MELSUNGEN
LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB
TIN LUČIN – RK NEXE
MARKO MAMIĆ – SC DHfK LEIPZIG
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
LUKA CINDRIĆ – MKB VESZPREM KC
IVANO PAVLOVIĆ – RK ZAGREB
IVAN MARTINOVIĆ – RHEIN-NECKAR LÖWEN
LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB
MATEO MARAŠ – TATABANYA KC
MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
FILIP GLAVAŠ – RK ZAGREB
VERON NAČINOVIĆ – HB MONTPELLIER
MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
NIKOLA GRAHOVAC – MKB VESZPREM KC
GIANFRANCO PRIBETIĆ – TVB 1898 STUTTGART

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.