ČUDNE OSCILACIJE Hrvatska ovakvom igrom sigurno može pobijediti Španjolsku

Četvrtak, 28. siječnja 2016. 09:07 Napisao/la  SC

Dojma sam da i dalje nije vrijeme za neke dublje analize, nek’ sve ovo lijepo završi, pa ćemo onda sjesti za stol i vidjeti otkud takve oscilacije, kaže Božidar Jović


Izvanredna igra protiv Makedonije, blamaža protiv Francuske i onda čudesno izdanje protiv Poljske... Hrvatska rukometna reprezentacija igra u polufinalu Europskg prvenstva, što nitko razborito nije mogao očekivati. Norveška je pobijedila Francusku, Hrvatska je pobijedila Poljsku s 14 razlike pred 15.000 domaćih navijača u Krakowu.

U petak Hrvatska igra protiv Španjolske, što očekivati od reprezentacije koja može svašta:

- Koja je, dakle, prava snaga Hrvatske? Francuzi su nas uneredili, a gledat će nas u polufinalu na malom ekranu!? Nema više ni Danaca, no dojma sam da i dalje nije vrijeme za neke dublje analize, nek’ sve ovo lijepo završi, pa ćemo onda sjesti za stol i vidjeti otkud takve oscilacije. Sad treba vjerovati da možemo uzeti i zlato, baš onako kako su naši dečki vjerovali u ovaj polufinale, kad su ih svi otpisali. A sad – Španjolska! Ovakvom igrom možemo pobijediti svakoga, na velikim krilima ove pobjede možemo sanjati i osvajanje najsjajnijeg odličja. Gledao sam Španjolsku, nije nikakav bauk, oscilira slično nama. Odigramo li 5:1 obranu kao s Poljacima, “uništit” ćemo ih. Samo da im se ne razbrani Arpad Šterbik. Ali, i mi imamo aduta na vratima, “Super Steve” Stevanović bio je taj zamašnjak koji je pokrenuo ovaj čudesni pothvat u Krakovu, kaže Božidar Jović, nekadašnji reprezentativac.

Dakle, pobjeda Hrvatske protiv Španjolske ne bi bilo nikakvo čudo, ali oscilacije u igri iziskuju opreznu psihološku pripremu... Nedovoljno agresivna igra protiv Francuske pokazala je kako se igra kada se u utakmicu ne uđe psihološki spremno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.