Croatia Cup: Hrvatski rukometaši pobijedili Crnu Goru i osvojili umaški turnir

Ponedjeljak, 09. siječnja 2017. 20:27 Napisao/la  SC

Croatia Cup: Hrvatska – Crna Gora 24:22 (11:8)


Hrvatska je pobjedom (24:22) nad Crnom Gorom osvojila Croatia Cup.

Pobjeda u finalu umaškog turnira na završetak dvotjednih priprema za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj svavako je dobro došla pred put za Rouen u srijedu.

 Izbornik Željko Babić nije mogao računati na Domagoja Duvnjaka, Filipa Ivića, Luku Stepančića i Stipu Mandalinića, a hrvatska vrata za ovaj susret odabrani su Ivan Stevanović i Ivan Pešić.
 
 U devetoj minuti Luka Cindrić i Lovro Mihić pogodili za 5:2 Hrvatske.  Crna Gora  je ubrzo poravnala rezultat 5:5.
 
 Nanizale su se i obrane Ivana Stevanovića, ali naš napad to nije iskoristio za dodatno odvajanje. Do kraja prvog dijela utakmice ništa se nije promijenilo pa je na semaforu stajalo 11:8.

Crna Gora je na početku drugog dijela s raspoloženim Grbovićem stigla na minus dva (11:13), ali Zlatko Horvat s krila je precizno pogađao i vratio Hrvatskoj +3 (16:13), a bilo je i +4 (20:16).

 Nastavila se čvrsta hrvatska obrana s Musom, Gojunom i Šebetićem u sredini, Stevanović je skupljao obrane i Crnogorci više nisu zaprijetili.

HRVATSKA: Stevanović 11 obrana, Pešić 1 obrana; Mihić 2, Gojun, Matulić, Horvat 8 (5), Kontrec 1, Š. Ivić 3, Božić Pavletić, Štrlek 1, Musa 1, Jotić , Mamić 1, Šebetić, Cindrić 6 (2), Obranović 1, Kozina

CRNA GORA: Mijatović 4 obrane, Mijušković, Simić 7 obrana; Simović, Majić, Radović, Čavor, Marković 2, Vujović 1 (1), Anđelić 2, Grbović 6, Lipovina 5, Ševaljević 2, Campar 1, Petričević, Božović 1, Lasica 2, Radojević

Croatia Cup: Hrvatska – Crna Gora 24:22 (11:8)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.