Croatia Cup: Hrvatske rukometašice pobjedom nad Njemačkom osvojile turnir u Umagu

Subota, 28. studenog 2015. 20:47 Napisao/la  P. M.

Susret 3. kola: Hrvatska - Njemačka 27:24 (13:17). Igračice Zameta opet su bile raspoložene; Ćamila Mičijević zabila je četiri, Kristina Plahinek tri, a Josipa Jerčinović dodala je jedan pogodak.

Croatia Cup za rukometašice - 3. kolo

HRVATSKA - NJEMAČKA 27:24 (13:17)

Dvorana OŠ Marije i Line, Umag. Gledatelja 400

Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (Hrvatska)

HRVATSKA: Nemaškalo, Posavec, Blažević, Mičijević 4, Krsnik 2, Vidak, Ježić 1, Milošević, Plahinek 3, Džono 1, Marić 2, Franković 6, Nikšić 2, Bašić 5 (3), Kapitanović, Debelić, Jerčinović 1, Bešen, Razum

NJEMAČKA: Zapf, Lang 3, Schmelzer 1, Loerper 1 (1), Smits 1, Kramarczyk, Behnke, Naidzinavicius 4 (2), Woltering, Hubinger, S. Muller 5, Fischer, Mazzucco 4, F. Muller 1, Rode, Minevskaja, Schultze 4, Eckerle

Sedmerci: Hrvatska 4 (3) Njemačka 3 (3)

Isključenja: Hrvatska 4 minute Njemaćka 2 minute

Najbolje hrvatske rukometašice pobjednice su Croatia Cupa koji je u Umagu od četvrtka do subote ugostio Njemačku i Slovačku. U drugom susretu u dvorani umaške osnovne škole izabranice Gorana Mrđena svladale su njemačku nacionalnu vrstu rezultatom 27:24, i to nakon što su na poluvremenu zaostajale za četiri gola - 13:17.

Kao i u prvom susretu na turniru protiv Slovačke (29:19) treba pohvaliti snage iz Zameta. Ćamila Mičijević postigla je četiri, a Kristina Plahinek dodala je tri pogotka. Jednom se u strijelce upisala Josipa Jerčinović, a precizna je u jednakom broju navrata bila i Katarina Ježić.

Njemice otvaraju susret vodstvom 3:0, a jedine hrvatske pogotke u prvih deset minuta ogleda postiže Ćamila Mičijević. S dva pogotka Saskije Lang gošće sredinom prvog dijela odlaze na 3:7, što su golovima uspjele vratiti Žana Marić i Katarina Ježić. Do 20. minute Nijemice rade novu seriju 1:5 pa je rezultat postavljen na 8:14. U tom je razdoblju Alexandra Mazzucco postigla dva pogotka, a hrvatska je reprezentacija malu pomoć imala od kasnije vrlo raspoložene vratarke Ivane Kapitanović.

Najveću prednost na utakmici gošće imaju u 29. minuti kada igračica litavskog podrijetla Kim Naidzinavicius postavlja na 11:17, nakon čega do poluvremena zaostatak smanjuju Lana Franković i Kristina Plahinek.

U prve tri minute nastavka nova dva pogotka zabija Ćamila Mičijević, a priključuje joj se i Sonja Bašić za smanjenje na 16:18. U tom periodu na sceni je ponovo Kristina Plahinek koja uz Bašićku izjednačuje na 20:20, znakovito - u 40. minuti utakmice. U završnicu se tako ulazi u potpunom egalu, Nijemice su šest pogodaka svoje prednosti uspjele prosuti u nepunih dvanaest minuta igre.

U posljednjih dvadeset minuta samo je četiri pogotka primila hrvatska obrana koja je izgledom i staturom ponovo podsjećala na onu iz prve utakmice. Lana Franković u završnici zabija svoja nova tri pogotka, pečat na pobjedu stavljaju Josipa Jerčinović i Sonja Bašić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.