Canjuga: Žao mi je da isti dan na Kantridi igraju Rijeka i Hajduk

Subota, 17. ožujka 2012. 10:10 Napisao  Milan Kosanović

Smatram da se ne radi o istoj publici tako da to ne bi trebalo spriječiti sve ljubitelje rukometa da dođu na Zamet, kaže izbornik Vladimir Canjuga

Hrvatska rukometna reprezentacija u hramu riječkog rukometa, dvorani Centar Zamet priprema se za kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Nizozemskoj. Protivnik Hrvatske je svima dobro poznat, Danska koja je izabranice Vladimira Canjuge pobjeđivala na prošla dva velika natjecanja. Skandinavke su slavile na Europskom prvenstvu u Danskoj, ali i na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Izbornik najboljih hrvatskih rukometašica Vladimir Canjuga u bazi reprezentacije, hotelu Jadran na Pećinama, širio je optimizam te najavio konačni slom Dankinja.

- Izgubili smo u dva navrata nesretno od Danske i upravo je to razlog zašto ova utakmica ima posebnu draž za nas. Iako smo imali upite sa svih strana Hrvatske odabrali smo upravo Rijeku za ovu kvalifikacijsku utakmicu jer je rukometni grad i siguran sam da će ljudi prepoznati važnost ove utakmice za nas. Rijeka ima tri rukometna prvoligaša, a tu je i domaća igračica Katarina Ježić koja će sigurno biti mamac za gledatelje. Nadam se da ćemo upravo u Rijeci na krilima riječke publike konačno slomiti veliku Dansku te izravnati račune, rekao je izbornik Canjuga te nastavio:

- Moram priznati da mi je žao što se isti dan odigrava utakmica Rijeka – Hajduk, ali smatram da se ne radi o istoj publici tako da to ne bi trebalo spriječiti sve ljubitelje rukometa da dođu na Zamet.

Hrvatska je dva prošla susreta s Dankinjama igrala daleko od kuće i domaćih navijača, utakmica u Rijeci će biti prvi susret ovih dvaju reprezentacija u kojem će najbolje hrvatske rukometašice imati glasnu podršku s tribina.

- Meni kao sportašu je puno značilo kada bi imao podršku s tribina, a očigledno je i da curama to puno znači. U Varaždinu smo primjerice uz gromoglasno navijanje pregazili Srbiju koja nije slaba reprezentacija. Ovim putem bih pozvao sve navijače koji neće otići na Kantridu da dođu na Zamet i daju nam gromoglasnu podršku, a mi ih nećemo razočarati, apelirao je na navijače Vladimir Canjuga te se osvrnuo na samu utakmicu s Danskom.

- Taktika za utakmicu je jasna, dobro ih poznajemo i svjesni smo da si ne smijemo dopustiti olako napravljene tehničke greške u suprotnom će nam zabijati lake golove iz kontri i polukontri što je njihovo najjače oružje. Na našim tehničkim greškama smo izgubili utakmicu u Brazilu, nadam se da smo od tada nešto naučili.

U Rijeku su doputovala i neka nova-stara imena kao što su Sonja Bašić, Žana Čović i iskusna Maida Arslanagić.

- Mislim da svaki izbornik treba gledati dugoročno bez obzira koliko će se zadržati na klupi. Sonja Bašić, Žana Čović i Katarina Ježić su cure koje dolaze i s kojima se polako pomlađuje reprezentacija, ali to je proces koji traje godinama i sigurno nećemo izmijeniti cijelu postavu preko noći. Maida je tu s druge strane da pomogne svojim bogatim iskustvom i znanjem, zaključio je Canjuga.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.