Bundesliga: Borussia Dortmund uvjerljivo pobijedila, poljska veza presudila Nurnbergu

Petak, 25. siječnja 2013. 23:24 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Borussia (D) - Nurnberg 3:0

Bundesliga – 19. kolo

BORUSSIA (D) - NURNBERG 3:0

Stadion "Signal Iduna Park" Gledatelja: 80.100

Sudac: Michael Weiner

Strijelci: 1:0 Blaszczykowski (18'-11m), 2:0 Blaszczykowski (21'), 3:0 Lewandowski (88')

BORUSSIA (D): Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Santana, Schmelzer, Kehl (76' Sahin), Gundogan (89' Leitner), Blaszczykowski (76' Bender), Gotze, Reus, Lewandowski.

NURNBERG:Schafer, Chandler, Nilsson, Klose, Pinola, Simons, Balitsch, Feulner (66' Mak), Gebhart (78' Frantz), Kiyotake, Pekhart (78' Polter)

Dortmundski "milioneri" na vrlo su uvjerljiv način otvorili 19. kolo Bundeslige domaćom 3:0 pobjedom protiv Nurnberga. "Poljska veza" Blaszczykowski-Lewandowski pogocima je riješila problem Nurnberg.

"Kuba" je u tri minute između 18. i 21. dvaput matirao Schafera. Najprije je realizirao jedanaesterac, a potom je zapravo osigurao još uvijek aktualnim prvacima Njemačke prvu ovogodišnju domaću pobjedu i dolazak na drugu poziciju na tablici. Bili su to sedmi i osmi pogodak sezone za popularnog "Kubu" dok je sjajnu poljsku večer u Dortmundu pogotkom zaključio Robert Lewandowski u 88. minuti.

Bila je ovo jednosmjerna utakmica u kojoj je Borussia demonstrirala svoju moć i snagu dok se Nurnberg zadovoljio s tek dvije poluprilike na cijelom susretu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.