BORBA ZA MEDALJE Hrvatska pobjeda nad Španjolskom bila bi manje čudo od pobjede protiv Poljske

Petak, 29. siječnja 2016. 13:00 Napisao  I. V.

Rezultati na aktualnom EP-u, gdje je izgubila od Norveške i Francuske, dokazuju da je Hrvatska najslabija od četiri preostale reprezentacije na prvenstvu, piše Marca

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras (21) igra polufinalnu utakmicu protiv Španjolske. Senzacija u utakmici protiv Poljske ostaje u sjeni borbe za medalje, samopouzdanje igrača Željka Babića naraslo je do najviše stepenice na tronu. Hrvatska nikada nije bila europski prvak!

Hrvatska je ovo sedmo polufinale na europskim prvenstvima. U šest pokušaja dvaput je došla do finala i osvojila srebra (2008. i 2010.). Na ovom Europskom prvenstvu više nema ukletih Francuza, ispali su Danci... Izgledi rastu, ali...

Hrvatska je Španjolsku pobijedila triput u posljednja četiri međusobna ogleda, zadnju utakmicu dobili (29:28) su Španjolci, kada osvojili broncu na EP 2014. Na ovom turniru Španjolci su izgubili samo od Danske u skupini i maju se pravo nadati finalu barem isto kao i Hrvatska. I više od toga ako je suditi prema pisanju Marce:

"Rezultati na aktualnom EP-u, gdje je izgubila od Norveške i Francuske, dokazuju da je Hrvatska najslabija od četiri preostale reprezentacije na prvenstvu. Bili su propali slučaj, bez nade, ali onda im je neočekivana pobjeda Norveške nad Francuskom odškrinula vrata polufinala, koja su razvalili čudesnom pobjedom 37:23 nad Poljskom, što je hrvatski izbornik Babić nazvao čudom", piše Marca.

- Kada smo već dobili ovu priliku bilo bi šteta ne iskoristiti je. Sasvim sigurno, bit će zanimljiva završnica. Španjolci odlično igraju obranu, tjeraju te na pogreške, imaju i kvalitetne vratare. Iskusniji su i stariji. Međutim, u igri 6 na 6 imaju problema. Malo su nedorečeni u napadu i tu vidim našu priliku, kaže Pero Metličić.

- Moramo se čuvati njihove brze tranzicije i lakih golova. Igraju raznovrsno i opasnost prijeti sa svih strana. Ako želimo u finale morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu, smatra Maunel Štrlek.

Štrlek je u pravu kada kaže da će Hrvatska morati odigrati najbolje što zna ako želi osvojiti medalju! Međutim, pobjeda nad Španjolskom bila bi manje čudo od pobjede protiv Poljske s 14 pogodaka razlike.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.