Alvaro Načinović: Teško možemo igrati na postavljenu francusku obranu, naša šansa su jaka obrana i kontra

Srijeda, 23. siječnja 2013. 13:48 Napisao  I. V.

Imamo dosta mladih igrača koji nemaju razloga bilo koga respektirati. Računam na našu mladost, entuzijazam i igru koju smo do sada prikazivali. Međutim, kada se Francuzi spoje..., kaže Načinović

Alvaro Načinović ni sekunde nije dvojio kada je trebao odgovoriti na pitanje hoće li utakmicu između Hrvatske i Francuske odlučiti bolje obrane?

- Sigurno!, rezolutno tvrdi nekadašnji reprezentativac kojemu je igra u obrani postala zaštitni znak na vrhuncu briljantne karijere.

Načinović je napozvaniji odgovoriti na pitanje ima li na svijetu netko tko igra bolju obranu od Francuza?

- Nema, ali nisu mi izgledalo uvjerljivo do sada. Doduše, to se s njima znalo događati i ranije, znali su na prijašnjim natjecanjima izgledati neuvjerljivo sve dok nije trebalo pokazati pravo stanje. Vidjelo se protiv Nijemaca i Islanda da imaju slabosti, pitanje je hoćemo li znati iskoristiti te slabosti, govori Načinović

Prema svemu izgovorenom mogao bi se steći dojam da Hrvatske večeras nema šansi protiv Francuza. Nije baš tako, Načinović je samo poslovično oprezan i realan:

- Bez obzira na našu samouvjerenost, u nas postoji francuski kompleks, da tako kažem. Naravno da ništa ne traje vječno, vjerujem da bismo mogli odigrati dobru utakmicu, jer imamo dosta mladih igrača koji nemaju razloga bilo koga respektirati. Računam na našu mladost, entuzijazam i igru koju smo do sada prikazivali. Međutim, kada se Francuzi spoje… Osim toga protiv nas uvijek imaju dodatne motive, smatra Načinović

Kada govorimo o napadu, koliki je protok lopte brži bez Balića?

- Protok lopte je dobar, ali mi prvenstveno napad gradimo na obrani. Lako je igrati ako imaš kvalitetnu obranu, onda možeš igrati brzu kontru, što mi uglavnom dobro radimo. Tako bi se trebalo igrati i večeras, onda je ruka opuštenija u šutu i dodavanju, sve ide lakše. Ako ne bude čvrste obrane i laganih golova iz kontri, što mi definitivno možemo, onda ni napad više neće biti protočan, tvrdi Načinović.

Nije pravo pitanje može li naša, nego može li ijedna reprezentacija na svijetu igrati na postavljenu francusku obranu?

- Jako teško, Francuzi su preiskusni. Mislim da je naša najveća šansa u jakoj obrani i kontri. Kada se tako igra, onda nije problem i kada izgubiš neku loptu u napadu, zaključuje Načinović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.