EP U RUKOMETU

Alilović zaustavio Islanđane za prvu pobjedu

Ponedjeljak, 16. siječnja 2012. 22:02 Napisao/la  Milan Kosanović

Hrvatska – Island 31:29 (14:15). Najbolji u redovima Hrvatske bili su Manuel Štrlek  (8)  i Denis Buntić (5)

Hrvatska – Island 31:29 (14:15)

HRVATSKA: Balić, Duvnjak 4, Lacković 5, Kopljar 1, Vori 3, Gojun, Losert, Horvat, Vuković, Bičanić, Buntić 5, Alilović (16+1), Štrlek 8, Čupić 5(5), Musa, Ninčević.

ISLAND: Gustavsson (10+1), Svavarsson 2, Kristjansson, Palmarsson 5, Ingimundarson, Hallgrimsson 1, Atlason 6, Olafsson 3, Sigurdsson 8(4), Gudmundsson O., Petersson 4, Gudmundsson H., Jakobsson, Gunnarsson, Ragnarsson.
Sedmerci: Hrvatska 5(6) , Island 4(5) . Isključenja: Hrvatska 8 , Island 8 minuta .


Hrvatska je pobjedom započela nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji , nakon što je 58 minuta lomila otpor čvrstog i razigranog Islanda. Igrala se 58. minuta kada je Denis Buntić svojim petim golom doveo Hrvatsku u minimalno vodstvo 29:28, Mirko Alilović potom je upisao svoju 16. obranu, a velikoj reprezentaciji kao što je Hrvatska to je bilo dosta da probije led te upiše prve bodove na prvenstvu. Najbolji u redovima Hrvatske bili su Manuel Štrlek s osam te Denis Buntić s pet postignutih pogodaka koliko su zabili Lacković i Čupić. Treba svakako naglasiti i vrhunsku partiju Mirka Alilovića koji će sudeći prema prikazanom biti jedna od glavnih karika Hrvatske u Srbiji. Presudnim u  utakmici pokazao se potez izbornika Slavka Goluže, koji je u 49. minuti postavio obranu 5-1 koja se pokazala kao dobitna kombinacija.

Hrvatska reprezentacija utakmicu je započela s krilima Štrlekom i Čupićem te vanjskim igračima Lackovićem, Duvnjakom i Kopljarom, na crti je bio Igor Vori, a na vratima Mirko Alilović. S jedne i druge strane stajale su obrane 6-0. Nakon početnog odmjeravanja snaga Islanđani polako uzimaju konce igre u svoje ruke, a Svavarsson u 11.minuti dovodi Island na dva pogotka razlike (5:7). Za razliku od čvrste i pokretljive obrane gostiju, u Hrvatskoj je očigledno nedostajalo komunikacije u samoj središnjici gdje su Islanđani preko Atlassona, Palmarssona i Gunarssona stizali do lakih pogodaka. U 16. minuti utakmice izbornik Goluža u igru šalje Ivana Balića, a već u 20. minuti primoran je pozvati minutu odmora nakon što je Halgrinsson zabio za plus tri (8:11). Manuel Štrlek svojim četvrtim golom  vraća Hrvatsku u igru tri minute prije kraja prvog djela , na semaforu je stajalo 13:13, no Islanđani ipak na odmor odlaze s golom prednosti (14:15).

U drugom djelu Islanđani mijenjaju obranu, počinju izlaziti dublje na vanjske igrače Hrvatske, a igra se pretvara u mrtvu utrku gol za gol . U sljedećim minutama Hrvatsku je u igri držao vratar Mirko Alilović te ljevoruki Denis Buntić koji je zamijenio indisponiranog Marka Kopljara. U 42.  minuti utakmice na semaforu je pak stajalo 22:22, Gustavsson je zaustavio udarac Denisa Buntića, a Atlasson je iz kontre zabio za novo vodstvo Islanda te najavio uzbudljivu i neizvjesnu završnicu utakmice. Samo dvije minute kasnije Hrvatska je imala priliku preokrenuti utakmicu, imala je dva igrača više, no najprije je Vori promašio čisti zicer s linije šest metara, a potom je Ivano Balić zaradio isključenje što Islanđani koriste za ponovno vodstvo, a utakmica se pretvara u pravu dramu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.