PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Podravka prvak, Zamećanke nisu uspjele

Petak, 08. svibnja 2015. 21:49 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Koprivnice

Susret 26. kola: Podravka Vegeta - Zamet 26:23 (12:10). 

Prva liga rukometašica - 26. kolo

PODRAVKA VEGETA - ZAMET 26:23 (12:10)

Dvorana Gimnazije Fran Galović, Koprivnica. Gledatelja 600.

Suci: Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Milošević (Osijek). Nadzornik: Zlatko Ladić (Sračinec)

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Čović 3, Nikšić 5, Šenvald, Živković 4 (1), Džono 1, Nemaškalo 3, Mrđen, Kapitanović, Papac, Dragišić, Vidak 3, Milenković, Oremović, Maljak, Elez 7 (5)

ZAMET: Paurević, Plahinek 2, Karlić, Jerčinović 3, Židek, Miočinović, Milošević 7 (3), Toto 1, Stukar, Bunić 2, Bukvić 1 (1), Šegota, Mičijević 7, Rajić, Masnić, Gugić

Sedmerci: Podravka Vegeta 7 (6) Zamet 7 (4)

Isključenja: Podravka Vegeta - Zamet 10 minuta

Rukometašice Zameta nisu uspjele napraviti podvig vrijedan divljenja u Koprivnici i podignuti naslov pobjednica u Prvenstvu Hrvatske. U susretu posljednjeg kola domaća je ekipa slavila rezultatom 26:23. Igra Zamećanki bila je na adekvatnoj razini kroz dobar dio utakmice, Riječanke su se oslanjale na učinak dvojca Mičijević - Milošević, izostao je doprinos vratarki koje su skupile tek pet obrana naspram domaćih dvanaest. Podravci je zasluženo pripao naslov, a Zametu prilika da se revanšira već sljedećeg vikenda u Umagu u potencijalnom finalu Kupa Hrvatske.

Dva autobusa riječkih navijača
Ispred Zametske dvorane u 15 sati krenula su put Koprivnice i dva autobusa riječkih navijača. Njih oko stotinu pružalo je glasnu potporu riječkim rukometašicama na putu do ostvarenja najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti. Navijači će se u četvrtak uputiti i u Umag na susret polufinala Kupa Hrvatske protiv Lokomotive

Nisu Zamećanke dobro otvorile susret, i to u oba pravca. Neefikasnost u napadu prvenstveno se izražavala kroz promašene sedmerce, oni su bili i glavni vinovnici zaostatka na velikom odmoru od dva pogotka razlike. Što se obrane tiče, od klasičnih početnih 5-1 s isturenom Plahinek rotiralo se u 6-0 s dubokim izlascima na čovjeka s loptom u koprivničkom sastavu.

Nije izgledalo dobro na početku, Podravka je Zamećanke uhvatila u svoj mlin i u trećoj minuti povela s 2:0. Jelena Živković potpisala je oba gola, između kojih je domaća vratarka Milenković obranila zicer Tei Bunić. Uz zaostak od dva gola dogodilo se i prvo od va isključenja Josipe Jerčinović u prvom dijelu. Unatoč tome, Selena Milošević zabila je prvi riječki pogodak nakon 2.56 minuta igre.

Prvi je nešto lošiji period tada krenuo. Elez je zabila prvi od tri domaća sedmerca u prvom dijelu, nakon čega je udarac Ćamile Mičijević vrlo lijepo osujetila Milenković. Ubojita Zametova lijeva vanjska imala je dva promašaja u uvodnih pet minuta, no ipak nije upala u krizu pa se do kraja poluvremena ipak prometnula u prvu riječku topnicu s četiri dana pogotka.

Početkom pete minute Elez je zabila od Zametovog bloka za 5:1, nakon čega je Adrijana Prosenjak s klupe morala zvati minutu predaha. Savjeti igračicama prethodili su spomenutim promašajima iz sedmeraca. Prvo je Anamarija Gugić od poda odapela preko gola, nakon čega je i sedmerac, ali i odbijanac Selene Milošević obranila Milenković, pritom zadobivši udarac u glavu.

Ušla je tada na vrata Ivana Kapitanović, obranila dva Zametova zicera a domaće su igračice u devetoj minuti ponovno otišle na tri pogotka viška preko Ane Nikšić. Golmanski par Lokomotive skupio je čak jedanaest obrana na samo četiri Zametove u prvom poluvremenu, no početkom 15. minute Plahinek je smogla snage istrčati kontru i zabiti za 6:4.

Polovicom prvog dijela Zamečanke podižu ritam u obrani i dolaze na 6:5 (Mičijević). Ušla je tada u igru prvi puta i Ana Rajić no Zamet je u intervalu od petnaest sekundi u 19. minuti ostao s dvije igračice manje (Jerčinović, Mičijević). Golovima Elez i Nikšić odlaze domaće igračice na 9:6, Zamet se i tada držao, uglavnom zahvaljujući rješenjima Mičijević (10:7) kojoj je za dodatno smanjenje pripomogla Josipa Jerčinović.

Mogla je prednost na predahu biti i manja da je Ella Bukvić zabila sedmerac, golove su razmjenili Živković s jedne odnosno Mičijević i Milošević iz sedmerca, za vrlo solidnih 12:10 na velikom predahu.

Pomoć vratarki Strukar i Šegote izostala je i u drugom dijelu, posebno od četrdesete minute na dalje. U prvih deset minuta Zamećanke su čak bile stigle i do izjednačenja (15:15), bio je to plod riječke serije 3:0 (Milošević 2, Mičijević) unutar koje je Strukar vezala dvije dobre obrane. U 40. minuti je Podravka iz dvije brze kontre stigla na 18:16 (Nikšić, Nemaškalo). Igralo se sljedećih pet minuta u ritmu gol za gol, Zamećanke su naporno morale raditi za svaki pogodak, dok je razigravanja u domaćoj ekipi od strane prekaljene iskusnice Kristine Elez preuzela Marijeta Vidak koja je s dva pogotka prelomila utakmicu u 48. minuti (22:19).

Riječanke su u 57. minuti zgoditkom Selene Milošević iz sedmerca stigle na 25:23, no naslov prvakinja za Koprivničanke je potvrdila Marijeta Vidak zgoditkom za konačnih 26:23. Selena Milošević i Ćamila Mičijević postigle su četrnaest od dvadeset i tri Zametova pogotka, domaće su igračice bile raspoloženije kada su takvima trebale biti, valja Zamećankama čestitati na izvrsnom otporu kojeg su pružile u bučnoj atmosferi gimnazijske dvorane u Koprivnici.