Ivano Balić odigrao utakmicu nakon koje svjetski rukomet više nikada neće biti isti

Petak, 05. lipnja 2015. 23:33 Napisao/la  SC

Naravno da mi je bila čast što sam bio biran za najboljeg rukometaša svijeta. No, s pojedinačnim titulama ne možete mnogo, uspjeh momčadi je iznad svega, sažeo je Balić svoju sportsku filozofiju u dvije rečenice

Ivano Balić odigrao je posljednju utakmicu u karijeri! Po mnogima najbolji rukometaš svih vremena u dresu Wetzlara odigrao je posljednju utakmicu njemačkog prvenstva, postigavši u 34. kolu sedam pogodaka protiv Göppingena. U pobjedi Wetzlara (29:24) Ivano je dodao još četiri asistencije.

Na tribinama rasprodane Rittal Arene vijorile su hrvatske zastave, 36-godišnji Balića počeo je zagrijavanje praćen ovacijama s tribina. Nervozno je Balić počeo svoju posljednju utakmicu. Izgubio je prve dvije lopte, a Goppingen je kaznio njegove pogreške i stvorio dva gola prednosti.

Nervoza je brzo prošla, Balić se razigrao i postao najbolji igrač na terenu, otpor gostiju slomljen je u završnici utakmice nakon koje svjetski rukomet više nikada neće biti isti.

U karijeri je branio boje Splita, Metkovića, Zagreba, Portland San Antonija, Atletico Madrida i Wetzlara. Nažalost, nije nikad osvojio Ligu prvaka, a bio je blizu s Portlandom i Atleticom.

- Naravno da mi je bila čast što sam bio biran za najboljeg rukometaša svijeta i najkorisnijeg igrača velikih turnira. No, s pojedinačnim titulama ne možete mnogo, uspjeh momčadi je iznad svega, a bez suigrača sam ništa, sažeo je Balić svoju sportsku filozofiju u dvije rečenice.

Jackson Richardson, Balićev idol, stigao je u Njemačku kako bi gledao posljednju utakmicu hrvatskog rukometaša. Uručio je dres Ivanu i napisao na društvenim mrežama da je došao u Wetzlar na oproštaj velikana, a da mu je veliko zadovoljstvo što će tu priliku obilježiti još dva Francuza - Guillaume Jolie, koji igra u Wetzlaru te Kevynn Nyokas, koji je u redovima Göppingena.

Balić uskoro počinje novo poglavlje u životu, postaje koordinator za struku u HRS-u.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.