Tri rukometašice juniorske reprezentacije Konga nestale iz đurđevačkog hotela Picok

Petak, 04. srpnja 2014. 13:56 Napisao/la  P. M.

Djevojke su hotel napustile bez osobnih stvari kao i bez putovnica, koje se nalaze kod predstavnika DR Kongo, izjavio je Silvijo Njirić, izvršni direktor Svjetskog juniorskog prvenstva

Tri rukometašice juniroske reprezentacije Konga nestale su u četvrtak ujutro iz đurđevačkog Hotela Picok, gdje je smještena reprezentacija koja se nalazi na Svjetskom juniorskom prvenstvu. U tom povodu Hrvatski rukometni savez oglasio se službenim priopćenjem, kojeg prenosimo u cjelosti:

- Jučer ujutro, na doručku u Hotelu Picok u Đurđevcu, u kojem su smještene igračice Demokratske Republike Kongo, nisu se pojavile tri reprezentativke DR Kongo. Predstavnik DR Kongo nestanak igračica prijavio je Hrvatskom rukometnom savezu, a HRS je o nestanku obavijestio Ministarstvo unutarnjih poslova RH, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH te Svjetski rukometni savez (IHF).  Djevojke su hotel napustile bez osobnih stvari kao i bez putovnica, koje se nalaze kod predstavnika DR Kongo, izjavio je Silvijo Njirić, izvršni direktor Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke Croatia 2014.

Kongoanke su u prva četiri kola skupine C upisale četiri poraza. Redom su gubile od Švedske (15:23), Mađarske (9:35), Japana (27:30) i Francuske (17:29). Do kraja prve faze turnira očekuje ih nastup u subotu protiv Portugala, a onda i nastup na Presidents Cupu, nadmetanje momčadi za plasman od 13. so 24. mjesta.

U DR Kongu vlada kaotična politička situacija, pa konotacije bijega iz hotela u Đurđevcu mogu imati dugoročnje planove. Tri se rukometašice možda, poput političkih azilanata odluče na trajniji boravak u Hrvatskoj. Paradoksalno, jer situacija u Hrvatskoj samo što ne podsjeća na onu iz Konga.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.