EPILOG TUČNJAVE U LABINU

Povjerenstvo ublažilo kazne Mladom rudaru

Petak, 13. travnja 2012. 15:15 Napisao/la  SC

Kristijan Matulji (Ml. rudar) dobio je 10 umjesto 12 mjeseci zabrane igranja

Stegovno povjerenstvo Hrvatskog rukometnog saveza u sastavu Romeo Vrečko (predsjednik) i Kruno Bule, dok je Zlatko Grdić izostavljen zbog sukoba interesa, uvažilo je i smanjilo dvije kazne Mladom Rudaru, dok je odbijena žalba Moslavine. Radi se o epilogu slučaja na utakmici Prve lige rukometaša između Mladog Rudara i Moslavine u Labinu kada je došlo do opće tučnjave.

Kristijan Matulji, rukometaš Mladog rudara, prvotno je kažnjen s 12, a povjerenstvo je kaznu smanjila na deset mjeseci. Kao olakotna okolnost uzeta je činjenica da je još junior.

Mladi rudar je prvotno bio kažnjen s četiri tisuće kuna i pet domaćih utakmica koje mora odigrati u mjestu najmanje 50 kilometara udaljenom od klupskog sjedišta. Povjerenstvo je zaključilo da je labinski prvoligaš već značajno financijski kažnjen u ovom slučaju te bi igranje utakmica u udaljenim mjestima samo dodatno opteretilo klupski proračun. Zato je kazna smanjena na dvije utakmice igranja u mjestu udaljenom 50 kilometara.

S druge strane povjerenstvo je odbilo žalbu Moslavine na odluku da se Marina Jurića kazni s 12 mjeseci zabrane igranja. U obrazloženju stoji da Jurić ima dugogodišnje iskustvo i da mora služiti kao primjer mladim igračima.


Izvještaje o kaznama pročitajte u privitku.

Snimka HRS-a
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.