Milan Bandić primio brončane rukometaše: Biti treći na svijetu u hrkanju nije mala stvar, a kamoli u rukometu

Četvrtak, 14. veljače 2013. 16:59 Napisao/la  SC

Hrvatski rukometaši su treći na svijetu i to zaslužuje samo pohvale i čini nas sve ponosnima. Onome koji smatra da brončana medalja na Svjetskom prvenstvu nije uspjeh ne treba mu to niti objašnjavati, rekao je Bandić

 

 

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićprimio je delegaciju Hrvatskog rukometnog saveza i hrvatsku mušku reprezentaciju  povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Dobro raspoloženi gradonačelnik svoj uvodni pozdravni govor započeo je riječima:

- Biti treći na svijetu u "hrkanju" nije mala stvar! Hrvatski rukometaši su treći na svijetu i to zaslužuje samo pohvale i čini nas sve ponosnima. Onome koji smatra da brončana medalja na Svjetskom prvenstvu nije uspjeh ne treba mu to niti objašnjavati. Jednostavno nema smisla, rekao je Bandić i dodao:

- Vi godinama ostvarujete velike uspjehe zato što ste prava klapa, a do uspjeha se uz rad i znanje dolazi i velikim zajedništvom. Kada vam je i bilo teško, nakon poraza od Danske, uspjeli ste smoći snage i za samo 16 sati pronaći motiv da se vratite kao pobjednici. Teška su vremena, novaca nema previše no grad Zagreb će pronaći nešto za svakog reprezentativca. Dečki, ne bu bilo puno no imali bute za jajca za Uskrs, nasmijao je gradonačelnik sve prisutne.

U ime Hrvatskog rukometnog saveza, gradonačelniku je prvo zahvalio predsjednik Saveza Sandi Šola.

- Zahvaljujemo na lijepom prijemu i na podršci grada Zagreba. Zamolili bismo grad i gradonačelnika za pomoć u pronalaženju rješenja za vrlo tešku situaciju u kojoj se nalazi rukomet. Naši klubovi, naša djeca, nemaju gdje igrati rukomet. Kao najtrofejniji hrvatski sport, Savez nema svoje prostore, prisiljeni smo se seliti iz dvorane u dvoranu. Zbog Svjetskog prvenstva je izgrađena Arena, no ona nije rukometna dvorana nego dvorana koja služi na dobrobit svih građana grada Zagreba. Nama treba neko skromnije manje mjesto u kojem bi mogli odgajati nove generacije. Znamo da je situacija teška no molimo da se neko riješenje pronađe, rekao je Sandi Šola

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac, uz zahvalu gradu, nadovezao se na predsjednika saveza riječima:

- Imamo priliku kroz noviju i jaču SEHA ligu jačati hrvatski i zagrebački rukomet. Ruske velike kompanije spremne su uložiti novac da se liga širi prema Rusiji. Neugodno nam je kada im moramo reći da u Zagrebu nemamo dvoranu za rukomet. Veliki zagrebački klubovi poput Medveščaka i Lokomotive nemaju gdje trenirati i igrati utakmice. Smanjili smo proračun u RK CO Zagreb na trećinu, borimo se koliko možemo. Uz malo dobre volje, vratili bi naše igrače koje smo morali prodavati i bili bi među najjačim klubovima u Europi, kazao je Zoran Gobac.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako razumije problem i obećao da će rukomet uvijek imati prioritet u gradu.

- Sada pred izbore, bilo bi neodgovorno obećavati brda i doline. sjesti ćemo za stol u šestom mjesecu i naći rješenje. Bio vam je obećan rukometni dom. Nacrti i projekti stoje u ladici i čekaju bolja vremena no obećanje stoji i dalje, rekao je Milan Bandić te podijelio prigodne plakete reprezentativcima i pozvao ih na skupno fotografiranje.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.