Lino Červar najavio povratak u hrvatski rukomet nakon pet godina

Ponedjeljak, 12. svibnja 2014. 22:18 Napisao/la  SC

Samo je jedno istina, a to je da sam gladan uspjeha, kaže Červar

Lino Červar zaželio se hrvatskog rukometa, u razgovoru za SN tener vardarskog Metalurga najavio je mogući povratak. Jasno, odmah počinju spekulacije s povratkom u reprezentaciju, koja nakon Červarova odlaska nije više onako moćna:

- Petu godinu sam tu, to je puno. Godine idu, a nemam mira. Zadovoljan sam svime što sam napravio u Metalurgu, ali opet, krv nije voda. Pratim sve što se događa i... Nakon svih onih divnih godina pali smo u rukometu. Imamo mi rezultat, ali euforije fali, a bez nje nema bez vrhunskih rezultata. Držim da smo mi velesila, ali me zabrinjava da otkad sam otišao 2010. u Beču, nismo bili u finalu. Ni jednom. To bih želio opet vidjeti. Znam da je ljudima bilo krivo kad smo gubili u nekim finalima, ali pustite to, ipak smo bili u finalu, kaže Červar kojega ne zanima samo mjesto izbornika


- Imam želja gdje bih radio, ali kad ih kažem, mogu djelovati neskromno. Znate, kad imate 14 igrača, a na prvenstvo vodite 12, teško je donijeti odluku. Ja zbog toga nisam znao spavati noćima. Laže onaj trener koji kaže da je to samo prekrižiti. Isto je i s izborom posla. Vidjet ćemo. Samo je jedno istina, a to je da sam gladan uspjeha. To me drži. Steve Jobs je rekao “čovjek mora biti vječno mlad, vječno djetinjast i pratiti što se događa iza brda. Čovjek nikada ne smije ostarjeti”. Meni je danas dan kratak, radujem se svitanju zore, a dok to bude u meni, bit ću trener. Želim nove izazove, nove projekte. Napraviti nešto što nije napravljeno. Nije mi zanimljivo ići tamo gdje je netko 10 puta osvojio naslov, a ja sam 11. Svi su se, znači, izredali, zaključuje Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.