Kup Hrvatske: Podravka uvjerljivom pobjedom protiv domaćina Umaga stigla do finala

Četvrtak, 14. svibnja 2015. 18:27 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Umaga

Susret poluzavršnice: Podravka Vegeta - Umag 32:18 (16:6)

Kup Hrvatske za rukometašice - poluzavršnica

PODRAVKA VEGETA - UMAG 32:18 (16:6)

Dvorana OŠ Marije i Line. Gledatelja 300

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru). Nadzornik: Dragutin Modesto (Kanfanar)

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Čović 4, Nikšić 2, Šenvald 2, Živković 4 (2), Džono, Nemaškalo 6 (1), Mrđen, Kapitanović, Papac, Dragišić 4, Vidak 4 (1), Milenković, Oremović 3, Maljak, Elez 3 (1)

UMAG: Renić 2 (1), S. Imamović 2, Janković 3, Mataija 1 (1), Vidović 1, Jajčević 4, Šito 1 (1), Čančar, Havić, Kovač, Pavić, Gašić, A. Imamović 1, Bunić 2 (1), Žuliček 1

Sedmerci: Podravka Vegeta 5 (5) Umag 7 (4)

Isključenja: Podravka Vegeta 8 minuta Umag -

Rezultatska je neizvjesnost u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske trajala tek nešto manje od pet minuta. Sastav Dragana Rajića koji je organizirao završni turnir nije se mogao nositi s prvakinjama Hrvatske u većem dijelu utakmice. Vanjska linija s Dinom Havić, bivšom igračicom Zameta i Podravke nije uputila puno udaraca na gol sa svojih pozicija, značilo je to rezultatsku katastrofu koja je i bila na pomolu.

Podravka se postavila u obranu 6-0, vrlo duboko, pa je lopta teško nalazila put prema krilima. Rezultatski, Umažanke su u prvom dijelu priključak držale samo kod početnih 1:1 kada je počela prva serija Podravke. Nemaškalo je s lijevog krila pogodila dvaput, bile su uspješne i polivalentna Čović te Živković za 4:1 nakon osam i pol minuta igre.

Nije Rajićevim curama puno pomogla niti minuta predaha, jedino je Ana Jajčević smanjila rezultat uoči novih koprivničkih 4:0. Bile su opasne sa svih pozicija pa je do isteka 13. minute bilo 9:2. Sredinom prvog dijela golove izmjenjuju Janković (najefikasnija Umažanka) i Živković, no rezultat je u koprivničku korist samo rastao kako se priblčižavalo poluvrijeme. Dozvoljavalo je to rotiranje za trenera Gorana Mrđena, dobile su priliku teren osjetiti i Ivona Mrđen (trenerova kći), Dragišić, i Vidak, potpisnica zadnjeg Podravkinog gola u prvom dijelu.

Umažanke su u nastavku pokušale uhvatiti ritam, njihova je prva tri gola u nastavku postigla Ana Jajčević, no Podravci niti jedan problem nije smetao u ostvarenju prvotnog cilja - plasmana u finale Kupa. Došle su na koncu i do dvostruke razlike (30:15), golom Sare Šenvald iz jedne od brojnih kontri lansiranih od vratarki Podravke.

Podravka je bez većih poteškoća vizirala mjesto u finalu koje se igra u subotu od 18.15 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.