Izbor rukometaša: Domagoj Duvnjak i Marta Žderić proglašeni najboljima u 2015. godini

Utorak, 22. prosinca 2015. 23:26 Napisao/la  SC

U izboru između 12 rukometaša, četvrtu godinu zaredom nagrada je otišla u ruke Domagoja Duvnjaka


Hrvatski rukometni savez i Sportske novosti već tradicionalno proglašavaju najboljeg rukometaša, rukometašice, trenera i sudački par godine. Ovogodišnja 22. dodjela nagrada po redu održana je u sklopu Večeri rukometa.

U izboru između 12 rukometaša, četvrtu godinu zaredom nagrada je otišla u ruke Domagoja Duvnjaka, koji je osvojio 52 boda. Jedan od glavnih igrača hrvatske reprezentacije i vanjski igrač njemačkog prvaka Kiela istaknuo se među suigračima i ponio titulu najboljeg.

1. Domagoj Duvnjak (52 boda)
2. Renato Sulić (50 bodova)
3. Luka Stepančić (26 bodova)

Sedam godina uzastopno najbolja igračica bila je Andrea Penezić, a ove godine dominaciju joj je prekinula vratarka Marta Žderić koja je osvojila 65 bodova, jednako kao i Penezić, ali s više dodijeljenih prvih mjesta u glasovanju. Žderić je sa svojom Budućnosti podigla trofej Lige prvakinja na Final Fouru u Budimpešti.

1. Marta Žderić (65 bodova)
2. Andrea Penezić (65 bodova)
3. Maja Sokač (14 bodova)

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Zdenku Kordiju iz Nexe-a s osvojenih 12 bodova. Našičani su se po prvi put plasirali u grupnu fazu Kupa EHF, igrali su na završnom turniru SEHA – Gazprom lige te osvojili drugo mjesto u Prvenstvu Hrvatske i na Kupu Hrvatske.

1. Zdenko Kordi (12 bodova)
2. Goran Mrđen (4 boda)
3. Ivica Obrvan (3 boda)

I sedmu godinu zaredom najboljim sudačkim parom proglašeni su Matija Gubica i Boris Milošević koji su u protekloj godini sudili otvaranje i osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru, susrete Lige prvaka, polufinale SEHA – Gazprom lige te finale Kupa Hrvatske.

1. Gubica – Milošević (73 boda)
2. Mrvica – Jurinović (59 bodova)
3. Cindrić – Gonzurek (25 bodova)

Svim prisutnim ljubiteljima sporta i suradnicima HRS-a službeno je predstavljen i logotip Europskog rukometnog prvenstva koje će se 2018. održati u Hrvatskoj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.