Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila plasman u finale EP-a gluhih

Petak, 10. svibnja 2024. 19:31 Napisao/la  SC
Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila plasman u finale EP-a gluhih

Hrvatska rukometna reprezentacija spektakularno se plasirala u finale Europskog rukometnog prvenstva za gluhe.

Nakon tri pobjede u skupini, naši rukometaši su u polufinalnom dvoboju nadigrali reprezentaciju Srbije rezultatom 34:23.

Tijekkom utakice hrvatski rukometaši kontrolirali su igru od samog početka i mirno priveli utakmicu kraju.

Vedran Jakovljević, s 8 pogodaka, proglašen je igračem utakmice, a u listu strijelaca upisali su se i Antonio Rozić, Ilija Perak, Kristijan Živković, Tomislav Bošnjak, Patrik Radić, Mateo Perak, Marjan Turković, Andrej Juričević i Mišel Dominko.

- Zadovoljni smo pokazanim i jedva čekamo sutrašnje finale. Nadamo se još jednoj zlatnoj medalji da se sretni vratimo u Hrvatsku, rekao je Andrej Juričević.

U drugom polufinalnom susretu koji je na rasporedu u 19 sati susrest će se reprezentacije Francuske i Njemačke, a pobjednik će igrati s Hrvatskom u finalu.

Finale je na rasporedu u subotu od 16 sati, a prijenos uživo osigurala je Sportska televizija (SPTV).

Na Europskom rukometnom prvenstvu gluhih Hrvatska brani zlatnu medalju osvojenu na posljednjem Europskom rukometnom prvenstvu gluhih, koje se održalo 2021. godine u Zagrebu.

Aktualni svjetski prvaci i olimpijski pobjednici spremni su za finale gdje će se boriti za šestu zlatnu medalju na europskim natjecanjima, te četvrtu uzastopnu europsku zlatnu medalju.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj s osvojenih 8 olimpijskih medalja od kojih 5 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronce.

Na europskim prvenstvima imaju 5 zlata te po 1 srebro i 1 broncu, dok na svjetskim prvenstvima imaju osvojena 3 zlata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.