Obrvan: Već sada smo premašili očekivanja, žalosno je da se pobjede kritiziraju

Ponedjeljak, 26. ožujka 2012. 12:19 Napisao  Milan Kosanović

Zagreb igra dobar rukomet, mladi su dobili svoju minutažu i ja sam osobno jako zadovoljan s onim što smo do sada učinili, kaže trener Ivica Obrvan

Croatia osiguranje u dvije utakmice osmine finala Lige prvaka bilo je bolje od Metalurga trofejnog trenera Line Červara, Zagrebaši su tako nakon sezone 2008/09. ponovno među osam najboljih momčadi u Europi. Ipak, uzmemo li u obzir da su tada dres Croatia osiguranja nosili Vori, Lazarov, Duvnjak, Džomba.. jasno je da je plasman sadašnjeg Croatia osiguranja u četvrtfinale itekako veliki uspjeh.  CO Zagreb ove sezone okrenuo se mladim snagama, momčad ima tek jednog stranca (David Špiler), a na financijskom planu daleko je jeftinija od onih prijašnjih.

Gdje je Croatia osiguranje danas u europskim okvirima, i što o tome misli odgovorio nam je jedan od glavnih "krivaca" za plasman Zagrebaša u četvrtfinale Lige prvaka, trener Ivica Obrvan.

- Smatram da smo mi već sada premašili neka očekivanja na startu Lige prvaka. Uoči početka sezone postavili smo si letvicu dosta visoko, što bi uostalom i trebali raditi svi sportaši. Ostvarili smo zacrtano plasmanom među 16 ekipa, sada smo među osam, a vjerujemo da možemo dogurati i do Kölna (Final Four Lige prvaka). Zagreb igra dobar rukomet, mladi su dobili svoju minutažu i ja sam osobno jako zadovoljan s onim što smo do sada učinili, rekao je Obrvan te dodao:

- Žalosti me činjenica da neki i u pobjedama nalaze kritike, no ti ljudi očigledno ne mogu shvatiti stvarno stanje, te realno i objektivno sagledati stvari.

U jednom razgovoru uoči početka sezone Ivica Obrvan nam je rekao kako mu je glavna zadaća izvući maksimum iz Marka Kopljara, danas možemo reći da je uspio.

- Kopljaru je ovo najzrelija sezone do sada, ima 26 godina, a njegovoj konstituciji je trebalo vremena da sazrije. Danas je naš najbolji igrač, ove sezone je puno toga prevalio preko svojih leđa. U prvoj utakmici protiv Metalurga nije blistao, no u Zagrebu je bio pravi. Marko Kopljar je u ovom trenutku najvažniji igrač ne samo u klubu već i u reprezentaciji, objasnio je trener Zagrebaša, a njegove riječi najbolje potvrđuju i statistike prema kojima je Kopljar ove sezone zabio čak 21 gol više nego u istoj fazi natjecanja nego prošle godine u Ligi prvaka.

Pred Croatia osiguranjem sada je ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka koji će se održati u utorak u Beču, a uoči kojeg trener Ivica Obrvan kaže:

- Zna se da možemo dobiti jednu od četiri momčadi, dakle Kiel, Atletico Madrid, Barcelonu ili Fuchse Berlin. Tu nema slabih momčadi i teško je reći koga bih želio u četvrtfinalu, mogu samo reći da bih volio izbjeći Kiel. U svakom slučaju koga god da izvučem mi ćemo imati svoju priliku i tražiti šansu za plasman na Final Four što bi bilo ispunjenje svih snova, rekao je Ivica Obrvan  te na koncu ponudio odgovor na pitanje gdje je Croatia osiguranje danas u europskim okvirima.

- Zagrebu je uvijek mjesto među 16 najboljih momčadi u Europi, ali s obzirom na svoje ime i renome koji je stvarao godinama zasigurno spada među osam najvećih momčadi. Naravno, rezultat ovisi o više faktora kao što su financije, forma, igrački kadar ... Primjerice, ove sezone kada se najmanje očekivalo plasirali smo se među osam, a pokušat ćemo napraviti i korak više, zaključio je Ivica Obrvan koji izuzev mlade ekipe, igre i rezultata ima i trenutno najboljeg strijelca Lige prvaka u Zlatku Horvatu koji s 80 postignutih pogodaka drži vrh liste strijelaca ispred kralja strijelaca Kirila Lazarova sa 74 pogotka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.