C.O. Zagreb u Mađarskoj igra utakmicu sezone, Antonio Pribanić: Dva boda ostaju u Szegedu!

Petak, 30. studenog 2012. 13:05 Napisao  Milan Kosanović

 Nama je to zadnja karta za prolazak u drugi krug, ako pobijedimo Croatia osiguranje raspored nam ide na ruku dok bi oni s pobjedom osigurali svoj prolazak dalje, a nas izbacili iz utrke, kaže Pribanić

U sedmom kolu skupine D VELUX Lige prvaka rukometaši Croatia osiguranja gostovat će u Mađarskoj gdje će igrači trenera Slavka Goluže tražiti prolaz u drugi krug natjecanja. Utakmica je to visokog naboja za obje momčadi koje u međusobnom ogledu vide svoje šanse za nastavkom natjecanja u najelitnijoj rukometnoj ligi na svijetu.

Zagrebaše će u Szegedu dočekati i jedan Riječanin, 25-godišnji Antonio Pribanić, koji igra svoju drugu sezonu u dresu mađarskog viceprvaka, za SportCom komentirao je ključnu utakmicu hrvatskog prvaka u tekućoj sezoni.

-          U svakom slučaju za obje ekipe to je najvažnija utakmica u Ligi prvaka. Nama je to zadnja karta za prolazak u drugi krug, ako pobijedimo Croatia osiguranje raspored ide na ruku dok bi oni s  pobjedom osigurali svoj prolazak dalje, a nas izbacili iz utrke, rekao je Pribanić te se prisjetio prve utakmice u zagrebačkoj Areni kada je Croatia osiguranje slavilo rezultatom 30:27.

-          Izvukli smo pouke iz te utakmice, u Zagrebu smo pali u prvih deset minuta susreta, šutirali smo iz neizrađenih akcija što je njima omogućilo da iz polukontri i kontri već u ranoj fazi utakmice riješe pitanje pobjednika, objasnio je Pribanić čija momčad je na domaćem terenu uz podršku gromoglasnih navijača prava tempirana bomba,  koja je ove sezone pregazila mađarskog prvaka Veszprema u domaćem prvenstvu.

-          Nadam se da će i u subotu odaziv publike biti jednako dobar kao i na utakmicama protiv Veszprema i Barcelone, a kada je to tako, onda niti jednom protivniku nije lako igrati. Atmosfera je uistinu užarena, u dvoranu koja ima kapacitet od četiri tisuće ljudi nagura se 4500 razdraganih navijača, koji nas glasno bodre od prve do zadnje minute, a vjerujem da će upravo navijači protiv Croatia osiguranja biti naš osmi igrač, mišljenja je Pribanić koji je potom zaključio:

-          Utakmicu će definitivno odlučiti igra u obrani te laki golovi iz kontri, Croatia osiguranje igra gustu 5-1 obranu i moramo biti jako strpljivi kako bismo došli do njihovog gola. Teško je unaprijed reći tko će pobijediti kada je riječ o utakmici tolikog naboja i tolike važnosti, no nadam se da će na koncu dva boda ipak ostati u Szegedu uz veliki respekt prema hrvatskom prvaku.

Utakmica između Croatia osiguranja i Pick Szegeda igra se u subotu s početkom u 17.10 sati uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.