Dvostruka mjerila: Sandi Šola više nije predsjednik SEHA lige, ali ostaje predsjednik HRS-a

Petak, 12. travnja 2013. 21:41 Napisao/la  SC

Sandi Šola, predao je mandat Skupštini SEHA-e iz moralnih razloga i zahvalio svim savezima, klubovima i partnerima na dosadašnjoj suradnji, stoji u priopćenju SEHA-e

Sandi Šola više nije predsjednik SEHA lige, ali je ostao predsjednikom Hrvatskog rukometnog saveza i ne pada mu na pamet odstupiti sa te funkcije. Šola je u petak priveden zbog sumnje u izvlačenje novca iz Karlovačke banke i određen mu je jednomjesečni pritvor. Dvostruka mjerila Sandija Šole kada su predsjedničke dužnosti u pitanju dovela su do toga da je za subotu sazvana izvanredna skupština SEHA lige na kojoj će biti izabran novi čelni čovjek toga regionalnog natjecanja.

 

Regionalna rukometna liga stigla je do Final Four turnira koji je danas počeo u Skopju. Zbog izbijanja afere, Šola se morao vratiti u Zagreb iz Makedonije gdje je trebao finalizirati nekoliko milijuna eura vrijednu suradnju SEHA lige i ruskog giganta Gazproma.

 

- Iako je do posljednjeg trenutka sudjelovao u pripremi završnog turnira SEHA lige u Skopju i rješavao detalje ugovora s Gazpromom, nakon povratka u Hrvatsku i odluke istražnog suda o pritvoru, predsjednik SEHA lige, Sandi Šola, predao je mandat Skupštini SEHA-e iz moralnih razloga i zahvalio svim savezima, klubovima i partnerima na dosadašnjoj suradnji. Na sutrašnjoj skupštini SEHA lige u Skopju, izabrat će se novi predsjednik, izvijestili su iz SEHA lige.

 

U finalu drugog izdanja rukometne SEHA lige u Skopju će se sastati Zagreb CO i Vardar PRO, Zagrebaši su iz trećeg pokušaja ove sezone pobijedili bjeloruski Meshkov sa 33:29 dok je Vardar PRO u makedonskom derbiju bio bolji od Metalurga kojega vodi bivši hrvatski izbornik Lino Červar sa 22:21.

 

Meshkov je bolje otvorio utakmicu, stvorio prednost, ali ona se do poluvremena istopila na 17:16. Zagreb je u nastavku bolje zaigrao i nakon desetak minuta poveo sa 21:20. Stepančić je četvrtim golom povisio na +3, no uskoro su Bjelorusi stiglo na gol zaostatka. Zagreb se odlijepio devet minuta prije kraja, svojim petim golom Horvat je zabio za +5, 28:23. Protivnik se više nije stigao vratiti, ali do kraja su ublažili poraz na 32:29. Najbolji strijelac Zagreba bio je Luka Stepančić sa sedam golova, Horvat je dodao šest golova. Ljubo Vukić predvodio je bjelorusku momčad sa osam golova.

 

Do pobjede je Vardar predvodio Igor Karačić sa pet golova, Stoilov i Raković dodali su po tri, a odličan je bio vratar Strahinja Milić sa 14 obrana. Renato Vugrinec bio je najbolji u momčadi Metalurga sa pet golova, Georgievski je zabio četiri. Početak utakmice obilježio je okršaj navijača makedonskih klubova. Komiti i Pirati bili su na rubu masovne tučnjave u 10. minuti drugog poluvremena, a policija je brzom reakcijom spriječila obračun. Pomogao je i trener Vujović te nekoliko igrača na s klupe. Deset minuta kanije navijači su opet bili ujedinjeni te zajedno pjevali.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.