Barcelona i Kielce igraju finale u Kolnu, Luka Cindrić igra protiv Igora Karačića

Subota, 18. lipnja 2022. 21:25 Napisao/la  B. K.

U prvom polufinalu rukometaši poljskog Kielcea pobijedili su mađarski Veszprem (37:35), u drugom polufinalu Barcelona je bila bolja od njemačkog Kiela (34:30)

Luka Cindrić
Luka Cindrić

Branitelj naslova europskog prvaka Barcelona i poljski Kielce igrat će u finalu Lige prvaka u Kolnu.

U prvom polufinalu rukometaši poljskog Kielcea pobijedili su mađarski Veszprem 37:35 (16:18).

Mađari su vodili cijelo prvo poluvrijeme i djelovali bolje, ali početkom drugog dijela Kielce je ostvarilo seriju 4:0, razbranio se vratar Wolff, ostvarena je prednost (23:20) koju su Poljaci uspješno održali do kraja.

U redovima Kielcea najefikasniji je bio Moryto s osam golova, Igor Karačić je postigao pet golova, a kod Veszprema najbolji je bio Manuel Štrlek sa sedam golova (7/7).

U drugom polufinalu Barcelona je bila bolja od njemačkog Kiela 34:30 (19:18).

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Barcelona se odvaja na četiri gola razlike (27:23) i bez problema utakmicu mirno privodi kraju.

Kod Barcelone najefikasniji je bio Gomez Abello sa 12 golova, Luka Çindrić postigao je tri pogotka koliko je postigao Domagoj Duvnjak za Kiel.

U nedjeljnom finalu Kielce lovi drugi naslov europskog prvaka, Barcelona svoj deseti, Karačić igra protiv Cindrića.

Finale sudi po mnogima najbolji svjetski sudački par Matija Gubica i Boris Milošević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.