ZOI: Hrvatski sportaši otputovali u Soči, Janica predvodi hrvatsko izaslanstvo

Utorak, 04. veljače 2014. 13:31 Napisao/la  SC

U našem izaslanstvu je najuspješnija alpska skijašica svih vremena Janica Kostelić, koja u svojim vitrinama ima četiri zlatna i dva srebrna odličja

Tri dana prije početka XXII. Zimskih olimpijskih igara iz zagrebačke Zračne luke posebnim letom u Soči otputovala glavnina hrvatske olimpijske delegacije sa 26 članova među kojima je i svih 11 sportaša.

Hrvatski će sportaši u Sočiju nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te snowboardu, a najbrojniji su alpinci sa čak osam prestavnika. Predvodi ih osvajač triju srebrnih olimpijskih medalja Ivica Kostelić koji će 7. veljače na ceremoniji svečanog otvaranja Igara nositi hrvatski barjak. Pored njega u Sočiju će od naših alpinaca nastupiti i Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić i Sebastian Brigović te dvije djevojke Andrea Komšić i Sofija Novoselić.

Prvi put na zimskim olimpijskim igrama Hrvatska će imati natjecatelja u snowboardu, a to će biti Zagrepčanka Morena Mlakar. U natjecanju trkača skijaša nastupit će Edi Dadić i Vedrana Malec koja će nositi zastavu na svečanosti zatvaranja Igara.

Istim zrakoplovom s hrvatskim olimpijcima u Soči su otputovali i olimpijske delegacije Slovenije, Makedonije i Crne Gore. U našem izaslanstvu je, po broju olimpijskih medalja najuspješnija alpska skijašica svih vremena Janica Kostelić, koja u svojim vitrinama ima četiri zlatna i dva srebrna odličja.

U zrakoplov za Soči našlo se i mjesta za 31 predstavnika hrvatskih medija, od kojih pet je iz tiskovnih medija, pet radijskih te 21 iz televizijskih kuća.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.