Svjetski kup: Ted Ligety pomeo konkurenciju u veleslalomu, Ivica Kostelić 13.

Nedjelja, 02. prosinca 2012. 18:50 Napisao/la  SC

Rezultati, veleslalom Beaver Creek: 1. Ted Ligety (SAD), 2. Marcel Hirscher (Austrija) +1.76, 3. Davide Simoncelli (Italija) + 2.07.13. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 3.65..

 

 

 

 

Nakon Soldena koncem listopada Amerikanac Ted Ligety uvjerljivo je slavio i u drugom veleslalomu sezone voženom na teškoj stazi Birds of Pray u američkom Beaver Creeku. Ligety je od prošlosezonskog najboljeg veleslalomaša svijeta Austrijanca Marcela Hirschera bio brži sekundu i 76 stotinki pa je svima jasno o kakvom se satu skijanja ovdje radilo. Trećeplasirani Talijan Davide Simoncelli za Amerikancem je zaostao dvije sekunde i sedam stotinki.

Ivica Kostelić na 13. mjestu zaostao je ogromne tri sekunde i 65 stotinki. Već nakon prve vožnje Ligety je imao 78 stotinki prednosti ispred Austrijanca Marcela Hirschera. Treći je nakon prve vožnje bio Talijan Davide Simoncelli, no njegov je zaostatak bio već sekundu i 10 stotinki. Ivica Kostelić u drugu je vožnju ušao sa 13 pozicije a njegov zaostatak za Ligetyjem bio je dvije sekunde i 44 stotinke. U drugoj utrci vozio je još opreznije. Istini za volju bilo je to tehnički savršeno, ali jako jako sporo. To je Kosteliću bilo dovoljno da ponovi 13 poziciju i 20 osvojenih bodova. Obzirom na prikazano na kanadsko-američkoj turneji Kostelićevi navijači imaju razloga za zabrinutost. Posebno zbog zaostatka od tri sekunde i 65 stotinki za pobjednikom.

Najvći napredak u utrci ostvario je ukupno vodeći u ovosezonskom Svjetskom kupu Norvežanin Aksel Lund Svindal koji je u prvoj vožnji bio 17 u prvoj vožnji i u drugoj se morao "baciti na glavu" što mu se prilično isplatilo. Njegovo vrijeme od dvije minute 28 sekundi i 34 stotinke dugo je bilo najbrže. Sve dok se niz stazu nije spustio peti iz prve vožnje Talijan Manfred Moelgg koji je bio 19 sekundi brži od Svindala. Na kraju je Svindal osvojio šesto mjesto i učvrstio svoju vodeću poziciju uoči "radnog vikenda" u francuskom Val d'Isereu.

Prema prvim procjenama Natko Zrnčić Dim sa skijališta će izbivati između četiri i šest tjedana. Nakon pada prije drugog prolaznog nvremena na jučerašnjem superveleslalomu stradali su ligamnti lijevog ramena. Iščašeno rame vraćeno je na mjestu, pa se Natko sa ostatkom reprezentacije sutra vraća u Zagreb i odmah će napraviti novu magnetsku rezonancu da se utvrdi težina povrede ramena.

Rezultati Beaver Creek veleslalom. 1. Ted Ligety (SAD), 2. Marcel Hirscher (Austrija) +1.76, 3. Davide Simoncelli (Italija) + 2.07.13. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 3.65..

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.