Svjetski kup: Mikaela Shiffrin osigurala peti veliki Kristalni globus

Subota, 04. ožujka 2023. 14:32 Napisao/la  SC
Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin

Kajsa Vickhoff Lie, 24-godišnja norveška skijašica, ostvarila je u Kvitfjellu premijernu pobjedu u Svjetskom kupu, nakon što je pred svojim navijačima bila najbrža u spustu.

Drugo mjesto osvojila je Talijanka Sofia Goggia, koja je za pobjednicom  zaostala 29 stotinki, treća je bila Švicarka Corinne Suter, koja je imala 41 stotinku slabije vrijeme.

Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je peto mjesto te na taj način, sedam utrka prije kraja sezone, osigurala novi veliki Kristalni globus, namijenjen najboljoj u Svjetskom kupu. 

Mikaeli Shiffrin ovo je peti veliki Kristalni globus, do sada ga je osvajala  2017., 2018., 2019. i 2022. godine te se po tom dosegu izjednačila s legendarnim Marcom Girardellijem.

Ispred njih su još Annemarie Moser-Proell koja je najbolja bila šest puta te Marcel Hirscher koji je čak osam puta osvajao veliki Globus.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.