SVJETSKI KUP SKIJAŠA

Pinturault najbolji u Val d'Isereu, Kostelić tek 16.

Subota, 08. prosinca 2012. 14:52 Napisao/la  SC

Val d'Isere, slalom:  1. Alexis Pinturault (Francuska) 1:36.55.... 16. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 1.81 sekundi

 

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 16. mjesto u drugom slalomu sezone u francuskom Val d`Iseru. Pobjedu je odnio Francuz Alexis Pinturault ispred Nijemca Felixa Neureuthera i Austrijanca Marcela Hirschera, koji je imao najbolje vrijeme nakon prve vožnje. Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamsal nije izborio drugu vožnju, okončavši prvi lauf na 37. mjestu.

Kostelić je nakon prve vožnje imao vrlo dobro sedmo mjesto, ali je nakon slabe druge vožnje ciljem prošao na tek 11. mjestu. Kostelić je u drugu vožnju krenuo s 40 stotinki prednosti, ali je već do prvog prolaza izgubio 26 stotinki. Na drugom je već zaostajao jedanaest stotinki, da bi u cilj ušao vidno nezadovoljan svojom vožnjom.

Šamšal je vrlo solidno odvozio ovaj slalom po nemogućim uvjetima. Na prvome prolazu zaostajao je 96 stotinki, do drugog prolaza zaostatak se popeo na sekundu i 86 stotinki a u cilju je za Hirscherom zaostao dvije sekunde i 25 stotinki što mu je bilo dovoljno za 37. mjesto. Od plasmana u drugu vožnju dijelilo ga je 35 stotinki.

Ironično zvuči činjenica da je francuski Val'D Isere prošle sezone morao otkazati utrke zbog nedostatka snijega. Godinu dana kasnije bilo ga je i previše. Zbog straha od lavina slalom je prebačen na poslijepodnevni i večernji termin u kojem se na kraju najbolje snašao Pinturault.

Rezultati: 1. Alexis Pinturault (Francuska) 1:36.55, 2. Felix Neureuther (Njemačka) +0.50, 3. Marcel Hirscher (Austrijal) +0.57....16. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.81 sekundi

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.