Superveleslalom: Marsaglie pobjednik, Ivica Kostelić 23., Natko Zrnčić Dim teško ozlijedio rame

Subota, 01. prosinca 2012. 21:24 Napisao/la  SC

Natko je sa staze prebačen u bolnicu zbog iščašenja ramena. Rame mu je odmah vraćeno na mjesto, a po povratku u Europu u ponedjeljak će napraviti nove pretrage

Talijan Matteo Marsaglia neočekivani je pobjednik drugog superveleslaloma sezone za skijaše voženog na jednoj od najtežih staza Birds of Pray u američkom Beaver Creeku.

Ivica Kostelić na pisti na kojoj je doživio dvije teške ozljede skijao je oprezno što mu je na kraju kao i u spustu bilo dovoljno za 23. mjesto sa zaostatkom od sekunde i 91 stotinke. Natko Zrnčić Dim, koji je imao startni broj 50, na prvome je prolaznom vremenu imao sekundu zaostatka, a do drugoga nije stigao zbog pada.

Natko je sa staze prebačen u bolnicu zbog iščašenja ramena. Rame mu je odmah vraćeno na mjesto, a po povratku u Europu u ponedjeljak će napraviti nove pretrage kako bi se ustanovilo stanje ligamenata ozlijeđenog ramena.

Zbog Natkove ozljede utrka je bila prekinuta više od 10 minuta. No nije to bio jedini težak pad. Nijemac Stephan Keppler ozlijedio je koljeno i lijevo oko, a drugi dan zaredom teško je pao i Austrijanac Max Franz teško ozlijedivši rame.

Nakon pobjede Christofa Innerhofera u petak, talijansko muško skijanje drugi je dan zaredom ostvarilo pobjedu. Rimljanin Marsaglia najbolje se snašao na stazi na kojoj je kao i u petak viđeno nekoliko teških padova, zabilježio je vrijeme od minute 14 sekundi i 68 stotinki te je za 27 stotinki nadmašio Norvežanina Aksela Lunda Svindala, koji se kao i u spustu morao zadovoljiti drugim mjestom. Treće mjesto na pobjedničkom postolju pripalo je  Austrijancu Hannesu Reicheltu koji je za pobjednikom zaostao 97 stotinki.

U nedjelju navečer na istoj se stazi vozi veleslalom, nakon čega slijedi povratak u Europu, a prvi na redu je francuski Val d'Isere.

Superveleslalom Beaver Creek: 1. Matteo Marsaglia (Italija) 1:14.68, 2. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.27, 3. Hannes Reichelt (Austrija) + 0.97..23. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.91..Natko Zrnčić Dim (Hrvatska) nije završio utrku.

Superveleslalom: 1. Aksel Lund Svindal (Norveška)  180 bodova, 2. Matteo Marsaglia (Italija) 129 bodova, 3. Ted Ligety (SAD) 100 bodova..31. Ivica Kostelić (Hrvatska) 13 bodova

Ukupni poredak: 1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 360 bodova, 2. Ted Ligety (SAD) 22o bodova, 3. Kjetil jansrud (Norveška) 159 bodova..22. Ivica Kostelić (Hrvatska) 74 boda. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.