SUPERKOMBINACIJA U WENGENU

Ivica Kostelić na postolju nakon godinu dana

Petak, 18. siječnja 2013. 11:50 Napisao/la  SC

Kostelić je drugim mjestom stigao do postolja prvi put nakon pobjede u superkombinaciji u Sočiju u veljači 2012.

Nakon gotovo godinu dana i pobjede u superkombinaciji u Sočiju u veljači 2012 godine Ivica Kostelić popeo se na pobjedničko postolje. Na svome omiljenom skijalištu u Wengenu Kostelić je osvojio drugo mjesto u prvoj superkombinaciji sezone. Osim što je ovo bilo prvo pobjedničko postolje ove sezone za najboljeg hrvatskog skijaša on je po 11 puta bio među najbolja tri u Wengenu što nije uspjelo nikome u povijesti. Ivica je uoči jedne vožnje slaloma bio 21 nakon prilično loše odvezenog spusta.

Njegov je zaostatak za Talijanom Christophom Innerhoferom bio dvije sekunde i pet stotinki, no pokazalo se da mu nitko od bržih u spustu nije danas mogao ništa. Pobjednikom prve superkombinacije postao je naime Francuz Alexis Pinturault koji je u spustu bio 22. On je slalom odvozio apsolutno savršeno i od Ivice je na kraju bio brži sekundu i 15 stotinki. Na radost domaćih navijača na treću stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Carlo Janka čiji je zaostatak za pobjednikom iznosio sekundu i 49 stotinki.

U subotu se u Wengenu vozi spust a u nedjelju je na rasporedu slalom.

Wengen superkombinacija skijaši: 1. Alexis Pinturault (Francuska) 2:41.62, 2. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 1.15, 3. Carlo Janka (Švicarska) + 1.49; Poredak u superkombinaciji: 1. Alexis Pinturault (Francuska) 100, 2. Ivica Kostelić (Hrvatska) 80, 3. Carlo Janka (Švicarska) 60 bodova; Ukupni poredak: 1. Marcel Hirscher (Austrija) 855, 2. Aksel Lund Svindal (Norveška) 747, 3. Ted Ligety (SAD 676...7. Ivica Kostelić 415 bodova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.