SNJEŽNA KRALJICA

Mikela Shiffrin u 17. godini pobjednica Sljemena

Petak, 04. siječnja 2013. 19:43 Napisao/la  SC

Američko čudo od djeteta, 17-godišnja Shiffrin, doskijala do druge pobjede u tek 15. utrci u karijeri

 

Amerikanka Mikela Shiffrin nova je Snježna kraljica. Mlada Amerikanka spojila je dvije fenomenalne vožnje i posve zasluženo postala peta pobjednica u devetome izdanju utrke na Sljemenu. Američko čudo od djeteta, 17-godišnja Shiffrin, skijala je poput Janice Kostelić u najboljim danima i doskijala do druge pobjede u karijeri uz prednost od sekunde i 19 stotinki pred senzacionalno drugoplasiranom Šveđankom Fridom Hansdotter. Ono što vrijedi dodati jest da je Shiffrin nakon Zagreba preuzela vodstvo u poretku slaloma, a ovo joj je bila tek petnaesta utrka u životu u Svjetskom kupu.

       -   Ne znam uopće što se dogodilo, posložilo mi se sve i išla sam kao u magli. Ja sam princeza, a ne kraljica jer me tako zove moj tata, ali to niste trebali znati. Bilo je prekrasno večeras, iako glazba nije svirala za vrijeme druge vožnje, uživala sam. Ne znam hoću li večeras slaviti. Vidjet ćemo, rekla je nakon utrke nova Snježna kraljica Mikela Schiffrin.

Treće mjesto osvojila je Kanađanka Erin Mielzynski čiji je zaostatak bio ogromnih sekundu i 76 stotinki.

Tragičarka dana bila je najbolja skijašica svijeta ove sezone i vodeća u Svjetskom kupu, Slovenka Tina Maze imala je deset postolja od 11 tehničkih utrka do Sljemena, a onda je "haklala" vrata prije prvoga prolaza u drugoj vožnji  i morala odustati na razočaranje brojnih navijača.

Sjajno je u drugoj vožnji odskijala Norvežanka Nina Loeseth, koja je sa startnim brojem 42 bila 14 nakon prve vožnje, a onda je svoj plasman popravila za deset mjesta i stigla nadomak pobjedničkog postolja. Koliko je dobro skijala Norvežanka svjedoči i činjenica da je pobjednica Sljemena iz 2009., Njemica Maria Hoefl Riesch, prednost od sekunde i osam stotinki pretvorila u jednako toliki zaostatak za Norvežankom.

Zagreb, slalom žene:  1. Mikela Shiffrin (SAD) 2:01.73, 2. Frida Hansdotter (Švedska) + 1,19, 3. Erin Mielzynski (Kanada) + 1.76…

Poredak slaloma: 1. Mikela Shiffrin (SAD) 336, 2. Veronika Velez Zuzulova (Slovačka) 312, 3. Tina Maze (Slovenija) 310 bodova..

Ukupni poredak: Tina Maze (Slovenija) 1139, 2, Maria Hoefl Riesch (Njemačka) 687, 3. Kathrin Zettel (Austrija) 597 bodova…

Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.