Snježna kraljica: Amerikanka Mikaela Shiffrin vodi ispred Tine Maze nakon prve vožnje slaloma

Petak, 04. siječnja 2013. 16:35 Napisao/la  SC

Slalom, prva vožnja: 1. Mikaela Shiffrin (SAD) 59.26, 2. Tina Maze (Slovenija) + 0.35, 3. Maria Pietilae Holmner (Švedska)+ 0.72... Sofija Novoselić nije završila vožnju, Ana Komšić 48.

 

Šesnaestogodišnja američka skijaška senzacija Mikaela Shiffrin vodeća je nakon prve vožnje slaloma za devetu "Snježnu kraljicu" koji se vozi na stazi "Crveni spust" na zagrebačkom Sljemenu. Mlada Amerikanka stazu sa maksimalnih 71 vrata prošla je za 59 sekundi i 26 stotinki. Druga nakon prve vožnje Slovenka Tina Maze zaostaje 35 stotinki, a treće mjesto zauzima Šveđanka Maria Pietilae Holmner, posljednja koja je stazu prošla za manje od minute (59.98) i njezin je zaostatak 72 stotinke.

Iako u Zagreb nisu došle dvije sjajne skijašice, prošlogodišnja pobjednica Auistrijanka Marlies Schild koja će zbog ozljede propustiti cijelu sezonu i aktualna pobjednica Svjetskog kupa Amerikanka Lindsey Vonn, na "Crvenom spustu" na šestom slalomu sezone našle su se sve najbolje.

Prvu vožnju otvorila je djevojka u trenutno najboljoj formi i pobjednica posljednje dvije utrke Čehinja Velez Zuzulova, vrijeme od minute i osamdeset stotinki bilo je orijentacijsko jer je bilo prvo i na kraju joj je donijelo osmo mjesto nakon prve vožnje. Dvostruka pobjednica "Kraljice", Finkinja Tanja Poutiainen, u prvoj je vožnji napravila veliku pogrešku u startu prve vožnje i sa ogromnim zaostatkom (+2.89) stigla u cilj i bez obzira na to plasirala se bez problema u drugu vožnju.

Bez obzira na sjajnu mladu Amerikanku zvijezda sljemenske utrke bila je i ostala vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa Slovenka Tina Maze, koja je prošle godine bila druga a u dosadašnjih 17 utrka ima čak 12 plasmana na pobjedničko postolje. Imala je startni broj šest. Na prvom prolazu zaostajala je 49 stotinki, a na drugom je već bila u prednosti četiri stotinke. U cilju je imala zaostatak od 35 stotinki, ali tri vlaka njezinih navijača uz sve one koji su na Sljemenu navijali za lijepu Slovenku mogli su biti zadovoljni prikazanim.

Mlada 16- godišnja Ana Komšić koja je startala kao posljednja 71. u prvoj vožni zauzela je 48. mjesto sa zaostatkom od osam sekundi i 55 stotinki zaostatka za Shiffrin (1:07.81).

Starija i iskusnija, 22-godišnja Sofija Novoselić, koja je prošle sezone osvojila svoje prve bodove upravo na Sljemenu ovoga puta nije uspjela završiti prvu vožnju.

Slalom 1. vožnja: 1. Mikaela Shiffrin (SAD) 59.26, 2. Tina Maze (Slovenija) + 0.35, 3. Maria Pietilae Holmner (Švedska)+ 0.72...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.