PARALELNI SLALOM U MOSKVI

Kostelić osvojio treće mjesto, Hirscher pobijednik

Utorak, 29. siječnja 2013. 19:15 Napisao/la  SC

Ivica je u borbi za postolje pobijedio Nijemca Felixa Neureuthera za jednu jedinu stotinku

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je treće mjesto na paralel slalomu u Moskvi. Ivica je u borbi za postolje pobijedio Nijemca Felixa Neureuthera za jednu jedinu stotinku, iako je nakon prve vožnje imao šest stotinki prednosti.

Dojam je da je Kostelić u utorak navečer mogao i do finala da nije ostao bez štapa u drugoj vožnji polufinala protiv Austrijanca Marcela Hirschera. Iako je nakon prve vožnje zaostajao 26 stotinki, Kostelić je sjajno krenuo u drugi polufinalni nastup, no ostao je bez štapa i bez finala.

Ivica je u četvrtfinale prošao pobjedom nad Rusom Khoroshilovim u prvom kolu, a u četvrtfinalu je bio bolji od Amerikanca Chodounskyja koji je u ždrijeb ušao umjesto Teda Ligeryja. Ivica je 14 stotinki prednosti imao nakon prve vožnje, a u drugoj je ona pala na samo sekundu, no uspio je proći u polufinale. Pobjeda je pripala najboljem slalomašu svijeta Austrijancu Marcelu Hirscheru u finalu boljem od Šveđanina Andrea Myhrera.

U ženskom dijelu utrke slavila je Nijemica Lena Duerr ispred Veronike Zuzulove. Slovakinja je izborila finale izbacivši Holdener, a Duerr je bila bolja od Shiffrin, ovogodišnje "snježne kraljice", koja je na kraju osvojila treće mjesto. Tina Maze ispala je već u četvrtfinalu protiv Holdener.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.