NHL liga: Pittsburgh Penguinsi pobjedom otvorili doigravanje

Četvrtak, 02. svibnja 2013. 18:28 Napisao/la  SC

Rezultati: Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 4:1, Pittsburgh Penguins – NY Islanders 5:0, Vancouver Canucks – San Jose Sharks 1:3

 

 

 

Pittsburgh Penguinsi pobjedom su otvorili seriju u Play Offu protiv New York Islandersa s uvjerljivih 5:0 u svom Consol Energy Centru. Penguinsi su poveli kada su na ledu imali igrača više već nakon 3:30 igre. Strijelac je bio 21- godišnji Kanađanin Beau Bennett. Njegov je to prvi nastup u Play Offu i prvi pogodak. Na 2:0 povećao je Pascal Dupuis 6:37 prije kraja prve trećine. U drugoj trećini Pittsburgh je postigao tri pogotka. Prvo je Kris Letang povisio je na 3:0 s igračem više. Dupuis se opet upisao u strijelce za 4:0, a konačni rezultat postavio je Tanner Glass. Pittsburgh Penguinsi koji imaju startnu poziciju broj jedan na Istoku igrali su bez svog kapetana Sidney Crosbyja.

 Iako su Toronto Maple Leafsi poveli već nakon dvije minute susreta James van Riemsdyka Boston Bruinsi su u svom Gardenu do kraja prve trećine preokrenuli Rezltat golovima Reddena i Hortona (PPG). Sredinom druge trećine na 3:1 povećao je David Krejci. Konaćnih 4:1 pet minuta prije isteka druge trećine mrežu Reimera trese i Johnny Boychuk

Jedinu gostujuću pobjedu sinoć ostvarili su San Jose Sharksi protiv Vancouvera 3:1. Iako je domaćin poveo nakon 12:26 igre u drugoj trećini zgoditkom Kevin Bieksa, gosti su do kraja susreta tri puta svladali vratara Luonga i poveli u seriji 1-0. Strijelci su bili: Logan Couture, Dan Boyle i Patrick Marleau.

 Večeras svoje susrete igraju Montreal – Ottawa, Washington - NY Rangers i Los Angeles – St. Louis

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.