Linus Strasser pobjednik slaloma za Svjetski kup na Sljemenu, Filip Zupčić peti

Srijeda, 06. siječnja 2021. 16:44 Napisao/la  SC
Marco Schwarz, Linus Strasser i Manuel Feller
Marco Schwarz, Linus Strasser i Manuel Feller

Nijemac Linus Strasser pobjednik je slaloma za Svjetski kup voženog na Sljemenu.

Do prve slalomske pobjede u karijeri Strasser je došao prošavši stazu za 2:01.30 minuta, deset stotinki sekunde  bio je brži od Austrijanca Manuela Fellera, dok je trećeplasirani Austrijanac Marco Schwarz za pobjednikom zaostao za 16 stotinki sekunde.

- Preplavili su me osjećaji, nisam svjestan što se dogodilo. Neobično je to što nema gledatelja, tu smo samo mi, malena skijaška obitelj. Osjećaji su mi pomiješani, sretan sam što sam pobijedio, ali sam tužan što to nije bilo pred gledateljima, rekao je Strasser.

Hrvatski skijaši imali su sjajan dan  na Sljemenu, Filip Zupčić, koji je bio deseti nakon prve vožnje, utrku je okončao na petom mjestu sa 47 stotinki zaostatka za pobjednikom, što je  njegov rezultat karijere u slalomu.

Matej Vidović bio je 12., Samuel Kolega je na 15. mjestu također ostvario rezultat karijere, a Istok Rodeš bio je 23.

- Jako lijepa stvar, sretan sam da sam uspio drugu vožnju odraditi jako i bez kalkulacija. Top deset u slalomu je bio nekakav cilj za ovu godinu, sada smo ga ostvarili. Staza je bila dobra, nije bilo baš lagano skijati jer su se rupe počele lediti, ali sam se dobro snašao, uspio odraditi bez prevelikih pogreški. I jako lijepa je stvar da smo sva četvorica ušli u trideset, rekao je Zubčić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.