Kostelić četvrti u slalomu, Hirscher slavio u Schladmingu

Utorak, 24. siječnja 2012. 22:09 Napisao  Marko Babić

Kostelić je za glavnim konkurentom u Svjetskom kupu zaostao 30 stotinki, dok mu je pobjedničko postolje pobjeglo za samo jednu stotinku. Prvu utrku obilježili zvižduci austrijske publike upućeni Kosteliću

Marcel Hirscher pobjednik je noćnog slaloma u Schladmingu, dok je Ivica Kostelić osvojio četvrto mjesto. Kostelić je za glavnim konkurentom u Svjetskom kupu zaostao 30 stotinki, dok mu je pobjedničko postolje pobjeglo za samo jednu stotinku. Kostelić je nakon prve utrke bio šesti sa 1.18 sekunde zaostatka za Hirscherom, a tu vožnju obilježili su zvižduci domaćih navijača koji nisu bili zadovoljni izjavama najboljeg hrvatskog skijaša na račun Hirschera u aferi "haklanja" vrata na Sljemenu koje je promaknulo sucima.

Ivica je puno bolje odradio drugu vožnju i tako po jakom snijegu i teškoj stazi ostvario solidan rezultat.

Kostelić je zadržao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a Hirscher je smanjio zaostatak na 80 bodova, dok u slalomu ispred Austrijanca ima prednost od 130 bodova.

Poredak, slalom Schladming: 1. Marcel Hirscher (Aut) 1:43.01, 2. Stefano Gross (Iita) +0.22, 3. Mario Matt (Aut) +0.29, 4. Ivica Kostelić (Hrv) +0.30...

Poredak, slalom: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 595, 2. Marcel Hirscher (Aut) 460, 3. Cristian Deville (Ita) 370...

Ukupan poredak Svjetskog kupa: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 905, 2. Marcel Hirscher (Aut) 825, 3. Beat Feuz (Švi) 665...

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.