Kostelić trećim mjestom u slalomu pobjedio u kombinaciji i sada vodi u Svjetskom kupu

Nedjelja, 22. siječnja 2012. 16:46 Napisao/la  I. V.

U prvoj vožnji slaloma Ivica Kostelić bio je drugi iza Marija Matta, u drugoj vožnji Cristian Deville nije bilo dostižan za Matta i Kostelića. Austrijanac Marcel Hirscher diskvalificiran

Trećim mjestom u slalomu Ivica Kostelić osvojio je prvo mjesto u kombinaciji (ukupno 160 bodova) i nakon Kutzbuhela preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

U prvoj vožnji slaloma Ivica Kostelić zaostao je tri stotinke za Austrijance Mariom Mattom na stazi koju je postavio Ante Kostelić. Austrijanac Marcel Hirscher haklao je vrata, spustio se do cilja nakon čega je diskvalificiran. U drugoj vožnji vrijeme Cristiana Devillea nije bilo dostižno za Matta i Kostelića, Talijan je postao pobjednik Kutzbuhela čime se popeo na drugo mjesto u poretku slalomaša i pretekao Hirchera.

Natko Zrnčić-Dim, koji je zbog kombinacije u slalomu startao 78., zauzeo je 53. mjesto sa 7.10 sekundi zaostatka za vodećim Mattom, dok Dalibor Šamšal sa startnim brojem 72 nije završio utrku.

Rezultati slaloma u Kitzbühelu: 1. Cristian Deville (Ita) 1:39.19, 2. Mario Matt (Aut) +0.72, 3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.78, 4. Steve Missillier (Fra) +0.95, 5 Jens Byggmark (Šve) +1.44

Ukupan poredak u slalomu: 1. Kostelić (Hrv) 545 bodova, 2. Deville (Ita) 370, 3. Hirscher (Aut) 360…

Ukupan poredak u Svjetskom kupu: 1. Kostelić (Hrv) 855 bodova, 2. Hirscher (Aut) 725, 3. Feuz (Švi) 585…

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.