SNJEŽNA KRALJICA Utrku otvara Šveđanin Byggmark, Ivica Kostelić starta četvrti

Subota, 05. siječnja 2013. 19:36 Napisao/la  SC

Znam da ove godine nisam među najvećim favoritima, a ja tu vidim puno pozitivnih stvari i puno manje pritiska za razliku od prošlih godina. Jedva čekam utrku, staza je vrlo tvrda, ledena, te će bez problema izdržati obje utrke, najavljuje Kostelić 

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić krenut će sa startnim brojem 4 u nedjeljni muški slalom u okviru ovogodišnje Snježne kraljice. Šesto izdanje muške slalomske utrke Svjetskog kupa na Sljemenu otvorit će Šveđanin Jens Byggmark. Trenutno vodeći slalomaš svijeta Šveđanin Andre Myhrer startat će kao sedmi, prošlogodišnji pobjednik Austrijanac Marcel Hirscher utrku će otvoriti kao treći, a pobjednik zadnjega natjecanja u Muenchenu Nijemac Felix Neureuther kao šesti. Kostelić zbog problema s koljenom ovoga puta nije u najužem krugu favorita, ali mu svejedno ne manjka optimizma.

- Koljeno je puno bolje negoli ranije, prije tri dana sam dobio injekciju i poboljšanje je očito. Znam da ove godine nisam među najvećim favoritima, a ja tu vidim puno pozitivnih stvari i puno manje pritiska za razliku od prošlih godina. Jedva čekam utrku, staza je vrlo tvrda, ledena, te će bez problema izdržati obje utrke, najavljuje Kostelić koji na Sljemenu ima tri druga i jedno treće mjesto.

Uz njega, hrvatsko će skijanje na Sljemenu predstavljati još Dalibor Šamšal, Istok Rodeš, Matej Vidović, te Filip Zubčić. Prva vožnja na rasporedu je u 10.45 sati, a druga u 14 sati. U nedjelju poslijepodne na rasporedu je i utrka legendi u kojoj će nastupiti Alberto Tomba, Marc Girardelli, Kristian Ghedina, Janica Kostelić, Ana Jelušić, Nika Fleiss, Bojan Križaj, te niz drugih slavnih imena iz svijeta skijanja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.