IVICA KOSTELIĆ PORUČUJE

Izvukao sam najviše moguće uz slabi slalom

Ponedjeljak, 11. veljače 2013. 22:13 Napisao/la  SC

- Zadovoljan sam medaljom. Sada imam komplet medalja sa svjetskih prvenstava, objašnjava najbolji hrvatski skijaš

Iako je odličan nastup u spustu otvorio veliku priliku za zlato, Ivica Kostelić nije skrivao zadovoljstvo novom medaljom sa velikih natjecanja. Srebro je jedino nedostajalo u kolekciji sa svjetskih prvenstava.

- Vrlo sam zadovoljan s ovom medaljom. Sada imam komplet medalja sa svjetskih prvenstava. Još nikad nisam osvojio medalju u kombinaciji, objasnio je nakon novog velikog uspjeha obitelji Kostelić.

Kostelić je do šeste nove medalje na velikim natjecanjima doskijao na istom mjestu na kojem je 1997. osvojio juniorsku broncu u ovoj disciplini. Kostelić je borbu za medalje najavio odličnim desetim mjesto nakon spusta. Planai stazu je prošao za 2:02.75 minute, zaostavši za vodećim Austrijancem Baumannom sekundu i 37 sekunde.

Slalom je donio ipak malo slabije izdanje (četvrto vrijeme). Kostelić je briljantno odradio gornji dio staze, puno opreznije je odvozio srednji i donji dio što se na kraju pokazalo nedovoljnim za drugo zlato na svjetskim prvenstvima.

- Zadovoljan sam jer sam u spustu pružio najbolju vožnju ove sezone. U slalomu sam vozio dosta slabije. Koljeno je dobro izdržalo. Mogu reći da sam sretno izvukao najviše moguće uz slabu slalomsku vožnju. Mislim da je srebro sasvim zasluženo, zaključio je najbolji hrvatski skijaš.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.