KREĆE SVJETSKI KUP SKIJAŠA

Kostelić s glagoljičnim pismom na kombinezonu

Petak, 26. listopada 2012. 15:00 Napisao/la  HSS

Ivica Kostelić ulazi u novu sezonu u novom kombinezonu na kojemu je natpis "Hrvatska" ispisan uglatom glagoljicom

Ivica Kostelić kreće u novu sezonu Audi FIS Svjetskog kupa koji standardno počinje utrkama veleslaloma u Sőldenu (AUT). U subotu 27. listopada na rasporedu je ženska utrka, a u nedjelju 28. listopada muška.

Ivica je u petak trenirao u Sőldenu na stazi za trening koja je pripremljena slično kao i staza za utrku, s time da na stazi za utrku ima i umjetnog snijega. Nakon završetka ženske utrke u subotu je predviđeno slobodno skijanje na stazi za utrku, tzv. "hang trening".

U Sőldenu će uz Ivicu nastupiti i naš mladi skijaš Filip Zubčić (1993), kojemu je to prvi nastup u Svjetskom kupu.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ulazi u novu sezonu u novom kombinezonu na kojemu je natpis "Hrvatska" ispisan izvornim hrvatskim pismom, uglatom glagoljicom.

- Ideja je potekla od mog profesora s fakulteta, inače ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Ante Nazora, i meni se odmah svidjela. Razmišljali smo i o obloj glagoljici, ali uglata je odlično rješenje, pojasnio je Ivica i uz smiješak nadodao:

- Bit će zanimljivo kako će drugi natjecatelji to čitati, ali ću im rado dati informacije o hrvatskoj povijesti i promovirati Hrvatsku!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.