Ivica Kostelić propušta superveleslalom u Schladmingu

Srijeda, 14. ožujka 2012. 15:40 Napisao/la  SC

S obzirom na probleme s koljenom ovo je očekivana odluka, posebice što je mogućnost osvajanja Velikog kristalnog globusa bila samo teoretska. Lund Svindal slavio u srijedu u spustu, Klaus Kroell osvojio Mali kristalni globus

Ivica Kostelić propustit će utrku superveleslaloma na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu koja je na rasporedu u četvrtak. Budući da se Ivica tek vratio na stazu nakon operacije koljena ovo je očekivana odluka, posebice što je utrka za Veliki kristalni globus izgubljena jer vodeći Švicarac Beat Feuz ima 266 bodova prednosti ispred hrvatskog skijaša, a do kraja je u igri još 300 bodova.

Dakle, Ivici je preostalo koncentrirati se na slalom gdje ima velike šanse osvojiti Mali kristalni globus, tako da postoji velika vjerojatnost da će najbolji hrvatski skijaš propustiti i subotnji veleslalom.

Prema informacijama sa službene internet stranice najboljeg hrvatskog skijaša, odluka o nastupu u veleslalomu bit će donijeta u petak, a Ivica će u četvrtak zbog treninga nastupiti na FIS utrci superkombinacije u Innerkremsu (AUT), a uz njega će nastupiti Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal.

Aksel Lund Svindal je pak u srijedu pobijedio u spsutu u Schladmingu. Norvežanin je slavio s vremenom 1:46.81 i s novih je sto bodova preskočio Ivicu Kostelića u ukupnom poretku. Drugo mjesto osvojio je Beat Feuz sa 57 stotinki zaostatka, te je u ukupnom poretku uvećao prednost nad drugoplasiranim Marcelom Hirscherom za 80 bodova i sada ima prednost od 135 bodova.

Austrijanac Klaus Kroell je bio sedmi sa 1.04 sekunde zaostatka, te je osvojio 36 bodova što je bilo dovoljno za Mali kristalni globus u spustu.

Poredak, Schladming, spust: 1. Aksel Lund Svindal (Nor) 1:48.81, 2. Beat Feuz (Švi) +0.57, 3. Hannes Reichelt +0.67, 4. Dider Defago (Fra) +0.84, 5. Benjamin Raich (Aut) +0.98...

Ukupni poredak, spust: 1. Klaus Korell (Aut) 605, 2. Beat Feuz (Švi) 598, 3. Didier Cuche (Švi)  521, 4. Hannes Reichelt (Aut) 396, Bode 5. Miller (SAD) 383...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu: 1. Beat Feuz (Švi) 1330, 2. Marcel Hirscher (Aut) 1195, 3. Aksel Lund Svindal (Nor) 1131, 4. Ivica Kostelić (Hrv) 1064, 5. Didier Cuche (Fra) 953...


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.