SVJETSKI KUP U KITZBUHELU

Kostelić četvrti put zaredom pobjednik kombinacije

Nedjelja, 27. siječnja 2013. 14:05 Napisao/la  SC

Slalom: 1. Marcel Hirscher (Aut) 1:44.34, 2. Felix Neureuther (Njem) +0.77, 3. Ivica Kostelić (HRV), +0.93,

Ivica Kostelić pobjednik je kombinacije u Kitzbuehelu, dok je u slalomu osvojio sjajno treće mjesto! U slalomu je slavio Austrijanac Marcel Hirscher.

- Jako sam sretan da sam uz pobjedu u kombinaciji dosegao i postolje u slalomu što nisam mislio da će biti moguće s obzirom na zaostatak. Ova staza je dosta teška i prevrtljiva, na kraju je ispalo odlično. Nema nikakve dileme da je, barem prema mojim mjerilima, pobjeda na kombinaciji u Kitzbuehelu, nešto najviše što jedan skijaš može ostvariti. Ona za razliku od drugih hibrida pokaže kakav ste skijaš, rekao je Ivica Kostelić nakon sjajne nedjelje.

Hrvatski skijaš ostvario je tako četvrtu pobjedu u nizu u kombinaciji u KItzbuehelu što nikome dosad nije pošlo za rukom, dok se u slalomu popeo na treće mjesto pobjedničkog postolja. Kostelić je u drugu utrku ušao sa saznanjem da Francuz Alexis Pinturault, glavni konkurent u  kombinaciji, loše odvozio i u tom trenutku u slalomu je držao deveto mjesto.

Hrvatski skijaš na prvom prolazu druge vožnje imao je prednost od 92 stotinke ispred tada vodećeg Benjamina Raicha. Kostelić je dobro skijao, ali je u isto vrijeme bio oprezan jer previše je bodova bilo u igru kada je u pitanju kombinacija. Razlika se polako topila na iduća dva prolaza (0.56, 0.47), ali Ivica je na kraju ušao kao vodeći u slalomu sa 36 stotinki prednosti ispred Austrijanca i ujedno pobjedu u kombinaciji.

Kostelić je ostao vodeći do nastupa Felix Neureuthera koji je u ukupnom vremenu na kraju bio brži za 16 stotinki, a drugo mjesto je imao dok se stazom nije spustio sjajni Marcel Hirscher. Ali to je ujedno bilo to, vodeći talijanski dvojac nakon prve vožnje Stefano Grosso i Giuliano Razzoli nisu ponovili dobre nastupe i Ivica je osim pobjede u kombinaciji mogao slaviti i treće mjesto u slalomu.

Inače, Ivica je u prvoj utrci zauzeo 11. mjesto. Hrvatski skijaš za vodećim Talijanom Stefanom Grossom zaostajao je 61 stotinku.

Rezultati, slalom: 1. Marcel Hirscher (Aut) 1:44.34, 2. Felix Neureuther (Njem) +0.77, 3. Ivica Kostelić (HRV), +0.93, 4. Giuliano Razzoli (Ita) +1.12, 5. Benjamin Racih (Aut) +1.29...

Poredak, slalom: 1. Marcel Hirscher (Aut)  700, 2. Felix Neureuther (Njem) 566, 3. Andre Myhrer (Šve) 362, 4. Ivica Kostelić (HRV) 315..

Ukupan poredak u Svjetskom kupu: 1. Marcel Hirscher (Aut) 1035, 2. Aksel Lund Svindal (Nor) 881, 3. Ted Ligety (SAD) 736, 4. Felix Neureuther (Njem) 726, 5. Ivica Kostelić (HRV) 545.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.