FIS kontrola: U ponedjeljak konačna odluka o održavanju Vip Snježne kraljice

Subota, 26. prosinca 2015. 19:10 Napisao/la  SC

Ženska slalomska utrka pomaknuta je s nedjelje, 3. siječnja, na utorak, 5. siječnja, dok muška utrka ostaje prema rasporedu u srijedu, 6. siječnja


Nakon obavljene FIS snježne kontrole, konačna potvrda spremnosti Crvenog spusta na Sljemenu za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog kupa „Vip Snow Queen Trophy“ 2016 na Sljemenu bit će donesena u ponedjeljak, 28. prosinca.

Ženska slalomska utrka pomaknuta je s nedjelje, 3. siječnja, na utorak, 5. siječnja, dok muška utrka ostaje prema rasporedu u srijedu, 6. siječnja.

Snježnu kontrolu moraju proći svi organizatori FIS Svjetskog kupa te su ove odluke danas donesene od strane Emmanuela Coudera, direktora FIS Svjetskog kupa za muškarce, koji je posjetio Sljeme.

Dugoročna vremenska prognoza najavljuje zahlađenje s minus temperaturama od utorka, 29. prosinca, navečer, kada bi temperature trebale pasti ispod nule i omogućiti daljnje zasnježenje sljemenske slalomske staze.

Prema prognozama sa sjeveroistoka prema Sljemenu i Zagrebu dolazi hladni zrak koji i povijesno gledano uvijek donosi niske temperature.

U ponedjeljak će biti izvjesnije kada točno i koliko snažno zahlađenje stiže, a kako bi zasnježenje i priprema staze sigurno mogla biti obavljena na vrijeme već danas je donesena odluka da se održavanje ženske utrke pomakne za dva dana kasnije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.