Finac Kalle Palander oprostio se od skijanja

Petak, 21. rujna 2012. 11:21 Napisao/la  SC

- Najlakše bi bilo reći da odlazim zbog ozljede. Ali ja sam u dobroj formi i mogu skijati kada bi za to imao motivacije i želje za povratkom u svjetski vrh, rekao je Pallander

 

 

 

Finski skijaš Kalle Palander objavio je da odlazi u mirovinu. Tridesetpetogodišnji Palander odlučio se na ovaj potez odlučio nakon što je lani operirao koljeno, no razlog odlaska ne leži isključivo u fizičkom dijelu.

- Najlakše bi bilo reći da odlazim zbog ozljede. Ali ja sam u dobroj formi i mogu skijati kada bi za to imao motivacije i želje za povratkom u svjetski vrh. Vrijeme je za druge stvari, rekao je Pallander.

Finac je u karijeri osvojio četranaest utrka i Mali kristalni globus u slalomu u sezoni 2002./2003. Pritom se 30 puta popeo na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu, a 1999. osovjio je naslov svjetskog prvaka u slalomu. U tri navrata nastupio je i na Olimpijskim igrama.


 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.