VELESLALOM

Filip Zubčić osvojio drugo mjesto

Subota, 11. siječnja 2020. 15:15 Napisao/la  SC

Drugo postolje za hrvatskog skijaša

Filip Zubčić
Filip Zubčić

Filip Zubčić ostvario je fenomenalan rezultat i stigao do prvog postolja u karijeri u veleslalomu u švicarskom Adelbodenu.

Kranjec je u drugoj vožnji bio najbrži s vremenom 2:27.90, a Zubčić je bio sporiji 29 stotinki (2:28.19), dok treće mjesto dijele Francuz Victor Muffat-Jeandet i Norvežanin Henrik Kristoffersen (2:28.54).

Ovo je najbolji rezultat Zubčića u karijeri i najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića.

Drugi hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Elias Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, prvu je završio na 48. mjestu.

Zubčić je prvu vožnju završio na sjajnom sedmom mjestu.

U poretku skijaša u veleslalomu Kranjec je preuzeo prvu poziciju s 270 bodova, drugi je Norvežanin Kristoffersen s 253 boda, a treći Francuz Alexis Pinturault sa 172 boda. Zubčić je na šestom mjestu sa 138 bodova.

U ukupnom poretku vodi Kristoffersen s 531 bodom, drugi je Kilde s 519 bodova, a treći Pinturault s 501 bodom. U ukupnom poretku skijaša Zubčić zauzima 26. mjesto sa 159 bodova.

U nedjelju u Adelbodenu skijaši voze slalom u kojem Hrvatska ima pet predstavnika.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.